Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano (edytowany)

Posiadam X4100W w perfekcyjnym stanie, bardzo mało używany, kilkadziesiąt godzin, czekał na stworzenie pokoju do kina. Trochę czasu to zajęło, weszło HDMI 2.1 i nowe konsole, więc nie obsłuży już takich nowości przez HDMI. Dźwiękowo, mocowo i funkcjonalnie bardzo mi odpowiada, da się ATMOSA 7.1.2 i 5.1.4 zrobić, 4K Ultra HD 50/60 obsługuje., dla kinomana nadal wystarczający sprzęt. Aby kupić odpowiednik tego z pełną obsługą HDMI 2.1 40GB/s trzeba wydać ponad 6 tys - Onkyo RZ50, Denon X4800H, Yamaha A4A. Pewnie za swój gdybym dostał 3 tys to już maksymalna cena, więc sporo trzeba dołożyć nie zyskując zbyt wiele lub wcale jeśli chodzi o dźwięk czy możliwości ATMOS. Miałem nadzieję, że HDMI extractor pomoże, ale o ile do Audio/VIDEO tak to do konsol jednak opóźnienia mógłbym zauważyć. Mam TV LG C1 z EARC, ale nie mam na razie możliwości sprawdzić czy jest w stanie wypuścić dźwięk Dolby Atmos po zwykłym HDMI. Może ktoś z Was przechodził podobne rozterki i rozwiązał bez zmiany sprzętu ?
https://pl.horn.eu/pl/PL/PRODUKTY/DLA_DOMU/DENON/AMPLITUNERY_KINA_DOMOWEGO/AVR-X4100W?s1=1

Edytowano przez Yacko