egnever Napisano 25 grudnia 2023 Udostępnij Napisano 25 grudnia 2023 Chcę kupić głośniki do TV LG OLED 55 C3. Pokój jest mały i ma poniżej 9m2 i to nie licząc dużej szafy. Głośnik będą stały na szafce pod TV. Odległość TV-głowa: 2,2m. Interesuje mnie jak najbardziej kompaktowy, ale przy tym funkcjonalny zestaw bez dodatkowego subwoofera. Nie interesuje mnie soundbar, a na 5.1 i temu podobne nie mam miejsca. Podstawowym i głównym wykorzystaniem będzie oglądanie filmów i seriali - od starego kina z lat 20 do współczesnych premier z 4K, HDR itd. - i zależy mi na jak najlepszym i rzeczywistym odwzorowaniu dźwięków i głosu - bez ulepszania i podbijania efektów. Kwestia podłączenia dowolna - optyk/HDMI, ale dopuszczam też bezprzewodowe - byłbym wdzięczny również za polecenie, najlepszej opcji. Nie chcę pisać ile mogę wydać, bo jest to kwestia drugorzędna, a zależy mi aby wydatek był sensowny i adekwatny do efektu. Mile widziane, żeby głośniki były białe. Na szybko przeglądając wpadły mi w oko KEF LSX II, ale nie wiem czy do takiego pomieszczenia i zastosowania będzie to dobry i uzasadniony wybór. Będę wdzięczny za Waszą pomoc. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 25 grudnia 2023 Udostępnij Napisano 25 grudnia 2023 Jak najbardziej gorąco namawiam na Kef LSX II, to idealne rozwiązanie do niedużych pomieszczeń, gdzie musimy zastosować kompaktowe kolumny, a wymagamy wysokiej klasy dźwięku. Zapraszam serdecznie do naszego salonu na odsłuchy. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 27 grudnia 2023 Udostępnij Napisano 27 grudnia 2023 KEF LSX są super ale bez suba? No to będzie bardzo wybiórcze, super ale okrojone pasmo. Nawet w tych 9 metrach. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
egnever Napisano 28 grudnia 2023 Autor Udostępnij Napisano 28 grudnia 2023 Nie bardzo mam na suba miejsce. A jaki by do tego pasował, jeśli już? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 28 grudnia 2023 Udostępnij Napisano 28 grudnia 2023 Kwestia ceny. W stereo spoko grają REL seria T. Tzero, T5x SVS SB1000 Fyne F3.10 Może uzywane? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
egnever Napisano 29 grudnia 2023 Autor Udostępnij Napisano 29 grudnia 2023 Póki co chyba musi być bez suba, a kiedyś może jak wymyślę gdzie go wcisnąć to będzie rozbudowa. Czyli mam rozumieć, że te Kef LSX II to najsensowniejszy wybór? Jakiś rabat można tu gdzieś wyprosić?🙃 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 2 stycznia Udostępnij Napisano 2 stycznia Dnia 29.12.2023 o 11:06, egnever napisał: Póki co chyba musi być bez suba, a kiedyś może jak wymyślę gdzie go wcisnąć to będzie rozbudowa. Czyli mam rozumieć, że te Kef LSX II to najsensowniejszy wybór? Jakiś rabat można tu gdzieś wyprosić?🙃 Zapraszamy do kontaktu Powinno się udać przygotować fajną wycenę. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 3 stycznia Udostępnij Napisano 3 stycznia Co masz na mysli mówiąc najsensowniejszy? Będzie ten sub? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts