Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano

Cześć

Proszę o pomoc w wyborze przewodu Audio Jack - HDMI. Chciałbym połączyć wzmacniacz Roksan K 3 z telewizorem Samsung the Frame.  Podłączenie przewodu w K3 do wejścia RCA/AV....?

I czy wówczas powinienem przełączyć switch we wzmacniaczu na Bypass....?

Poniżej zdjęcie tylnej ściny wzmacniacza.

Z góry dziękuję za pomoc

rs_k3_integrated-amplifier_back-1-1.png

Napisano
7 godzin temu, Przemek Bajsarowicz napisał:

przewodu Audio Jack - HDMI

Nie ma takich przewodów. 

Zerknąłem szybko na specyfikację jednego  z modeli Samsunga. Ten TV ma tylko cyfrowe wyjścia dźwięku więc bez dodatkowych kombinacji nie podłączysz go do swojego wzmacniacza.

Napisano

Jest na znanym portalu aukcyjnym przejściówka z wyjścia optycznego/coaxial  na 2x rca w kwocie ok. 30 zł, do tego kabel 2x RCA, podpinasz do obojętnie którego wejścia np. CD na wzmacniaczu.  Bypass stosuje się jako wejście z wyjść preout z amplitunera, wtedy wzmacniacz działa jak końcówka mocy, np. z frontów, albo atmos (lepiej jako front). Mam ten sam wzmacniacz, jednak połączenie audio z tv mam na amplituner.

Napisano
44 minuty temu, maciek72 napisał:

Raczej taki 

Ten pierwszy też ma szansę zadziałać. Poza tym dążyłbym do uproszczenia kombinacji. Chcemy z tego wypluć stereo więc optyczny w zupełności wystarczy.