br5 Napisano 1 stycznia 2024 Napisano 1 stycznia 2024 Witam, Tak się złożyło, ze dostałem prezent w postaci starego gramofonu Pioneer PL-980, w bardzo dobrej kondycji. Chcę zainstalować go w sypialni. Mam przedwzmacniacz + Toppinga MX3, które to chciałbym wykorzystać do napędzenia go. Pomieszczenie ma 16m2, a odległość od źródła dźwięku, do łóżka, gdzie będzie odsłuchiwane, to 4m. Muzyka przede wszystkim klasyczny rock i czasami jazz oraz blues. Proszę o podpowiedź odnośnie kolumn/monitorów. Czy iść w podstawki? Myślałem nad: - Elac Debut 2.0 B6.2 - Polk S20e - Indiana Note Tesi 261 - QA 3030i - Pylon Pearl Monitor Czy w podłogowe? Tu niestety kompletnie nie wiem co mogło by pasować (o ile cokolwiek będzie). W salonie mam Sabaja A4 + Heco Aurora 300 i gra to jak dla mnie OK, więc chciałbym w sypialni podobne, cieple, basowe brzmienie z nie przesadnie wyeksponowaną góra. Bardzo proszę o pomoc Odpisz, cytując
Q21 Napisano 2 stycznia 2024 Napisano 2 stycznia 2024 Cześć, Tesi 261 to dobry kierunek moim zdaniem Ocieplone granie, ale spokojniejsze niż Twoje obecne Heco. Możesz też spojrzeć na nowe Heco Victa Elite 202 1 Odpisz, cytując
Recommended Posts