Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano

Cześć

Od około 3 m-cy gra u mnie all-in-one Taga Harmony 1500 cd . Moc 120 W przy 8 omach , wejście słuchawkowe 6,5 mm . Tak jak w tytule , interesują mnie słuchawki , wyłącznie do słuchania muzyki ,nauszne ,przewodowe . Z brzmienia klocka jestem zadowolony, różnorodne gatunki muzyczne . Chodzi mi najbardziej o optymalny wybór w kategoriach jakość /cena oczywiście w odniesieniu do ceny samego klocka czyli jakichś 3,7 k .

Z góry dziękuję za podpowiedzi

Napisano

Cześć, jeśli masz budżet na poziomie ceny Tagi, to przemyślałbym jednak oddzielny DAC i wzmacniacz słuchawkowy, prawdopodobnie zagra to znacznie ciekawiej. Podaj proszę, jaka budowa słuchawek Cię interesuje? Otwarta, zamknięta? I jakie brzmienie, bo trochę opcji się tu znajdzie :) 

Napisano

Cześć

Nie ,nie ,nie 😃 . Podałem cenę Tagi dla ludzi spoza branży , żeby uniknąć propozycji rzędu 1/3 ceny samego klocka 😃 . Myślałem o budżecie 500 zł mniej więcej ,chętnie mniej 😃 . Nie oczekuję audio wykwintu w tej kwocie ,raczej chcę jak najlepiej wydać te pieniądze . To ma być tylko dodatek do zestawu ,używany tylko kiedy nie ma możliwości normalnego odsłuchu . Wymagania tak jak w poście otwierającym: nauszne,jack 6,5mm , kabel

Napisano

Teraz co mi do glowy przychodzi to Audio Technica. Zerknij na ich strone, chyba maja tez polska. W sluchawkach do codziennego uzytku  i dla audiofili .

Maja kilka, ktore zmieszcza sie w budzecie i pewnie cos co lekko go przekroczy. Moze cie cos zainteresuje.

Pomysl jeszcze czy maja byc otwarte czy zamkniete.

O moze jeszcze Sennheizer, Beyerdynamic, AKG 

Napisano

Firmy kojarzę ,bo coś tam już próbowałem przeglądać . A może mi kolega przybliży temat otwartych/zamkniętych a najbardziej wpływu budowy na właściwości praktyczne ,bo jakiś rodzaj wybrać muszę,lepiej świadomie 😀

Napisano

Już.

Jeśli będziesz słuchał muzyki wśród domowników, i nie chcesz by słyszeli czego sluchasz - zamknięte.

Jeśli masz kącik do tego - możesz wybrać otwarte.

Poprostu w otwartych dźwięk wydostaje sie na zewnątrz.

Otwarte to np, Focal Clear, Hifiman HE1000 a zamknięte to np. Denon AH D9200.

Napisano

Dzięki. To mogę pomału szukać . Rzuciłem wczoraj okiem u branży , średnia cen mocno audiofilska 😀 .

19 minut temu, Artur Brol napisał:

Już.

Jeśli będziesz słuchał muzyki wśród domowników, i nie chcesz by słyszeli czego sluchasz - zamknięte.

Jeśli masz kącik do tego - możesz wybrać otwarte.

Poprostu w otwartych dźwięk wydostaje sie na zewnątrz.

Otwarte to np, Focal Clear, Hifiman HE1000 a zamknięte to np. Denon AH D9200.

Podziękowania były skierowane do kolegi . Coś dziś nieporadnie klikam😃

Napisano
2 minuty temu, Artur Brol napisał:

Dzięki . Odpalam😀