Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano

Cześć

Od kilku lat przymierzam się do zakupu zestawu audio Hifi. Wynika to też z tego że raz na jakiś czas gościnnie odwiedzam kuzyna który posiada kilka lat zestaw,

Rotel RA-1592 (2017r) oraz głośniki B&W 702 S2. Słuchanie tego zestawu poprostu zachęca mnie do kupienia czegoś swojego.

Już dawno chodziło i po głowie aby kupić identyczny zestaw.

W dodatku kuzyn nie pomaga, tylko mąci w głowie innyni zestawami, szczególnie hybrydami jakie miał okazję u znajomych posłuchać.

I tak mi wspominał że słyszał zestaw na hybrydzie Vincnta z na jakiś małych monitorach (producenta nie pamiętam). Jego wrażenia były bardzo pozytywne co do brzmienia i barwy, podobno zupełnie inne niż to ma domu.

I tutaj chciałbym się zapytać czy jest gdzieś możliwość porównać, odsłuchać wzmacniacze:

Rotel RA-1592 MK2 (wiem że to nowy model niż kuzyna)

Vincent SV-737 (to chyba model zbliżony cenowo do powyższego rotela).

Ważne dla mnie aby sprawdzić je na B&W np 703 S3.

Myślę że charakter b&w S3 do S2 będzie zbliżony, znany mi.

Pozdrawiam

Napisano

Cześć :) Opcji ogółem masz bardzo dużo w przedstawionym budżecie. Od razu chciałem wspomnieć, że sprzęt u Ciebie może zagrać całkiem inaczej niż u kuzyna ze względu na różne warunki akustyczne. Vincent SV-737 to oczywiście bardzo fajna opcja, również pod Bowersy. Sprawdziłbym też na pewno kilka innych wzmacniaczy, w zależności od Twoich wymagań (czy ma to być czysty wzmacniacz, czy z usługami sieciowymi, HDMI ARC i tak dalej). Do listy dopisałbym Moona 240i, Musical Fidelity M6si, Cambridge Audio Evo 150, Rega Elicit MK5 :) Z kolumn opcji również jest od groma, dobór zależy od Twoich preferencji co do designu, dźwięku, wielkości pomieszczenia. Na wstępie zachęcę do obejrzenia naszego materiału, gdzie omawiamy kilka propozycji w zbliżonym budżecie :) 

Zapraszam również do umówienia się na odsłuch w naszym salonie, mamy znacznie więcej opcji niż te wymienione, chociaż Bowersa u nas nie znajdziesz. Możesz również liczyć na atrakcyjne wyceny :)