Piobotras Napisano 21 stycznia 2024 Udostępnij Napisano 21 stycznia 2024 Jestem nowy na forum, więc na początek witam Wszystkich. Przychodzę do Was z prośbą o pomoc w złożeniu zestawu stereo do typowego pokoju w bloku ok. 20m2 (5,5x3,5) Sprzęt ma być do ogólnego słuchania, najczęściej radio (żona) jak i również do różnej muzyki typu klubowa, dance, przeróbki do reggae, chillout, symfoniczny metal i czasami domowe imprezki... generalnie wszystkiego po trochu. Jestem laikiem, dlatego opis tego czego szukam może nie trzymać się kupy więc proszę o wyrozumiałość. Nie poszukuję audiofilskiego, analitycznego odsłuchu, ale w miarę możliwości czystego zrównoważonego dźwięku, gdzie góra, środek i dół będą miały swoje miejsce i będzie to muzykalne i przestrzenne. W większości do spokojnego wieczornego odsłuchu ale kiedy trzeba, sprzętu który da też ognia z ładnym, nie dudniącym basem. Mój budżet, to okolice +/- 5,5 tyś zł Sprzęt który sobie upatrzyłem/wybrałem jest bardziej wybrany pod względem ogólnego opisu, a kolumny pod kontem pozostałego budżetu... ale może coś się zgra i da się coś odpowiednigo złożyć? Denon PMA 900 HNE Marantz NR 1200 Yamaha R-N600A Marantz Melody X Magnat MR 750 Heco Victa Prime 702 Indiana Line Tesi 561 Magnat Tempus 77 Wilson Raptor 7 Oczywiście mogą być jakieś inne propozycje mieszczące się w budżecie (droższy ampli, tańsze kolumny lub odwrotnie) Z góry dziękuję Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piobotras Napisano 23 stycznia 2024 Autor Udostępnij Napisano 23 stycznia 2024 (edytowany) ... to może zapytam inaczej Budżet 5,5 tyś zł, proszę o propozycje co w tej cenie (amplituner + kolumny podłogowe) zagra na przyzwoitym poziomie? Jestem kompletnym laikiem tym temacie Edytowano 23 stycznia 2024 przez Piobotras Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 24 stycznia 2024 Udostępnij Napisano 24 stycznia 2024 Denon PMA 900 + Magnat Tempus 77 / Acoustic Energy AE 120 Magnat Mr 750/780 + Monitor Audio Bronze 500 Yamaha AS 701 + Heco Aurora 700 Cambridge AXR 100 + Heco Aurora 700 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piobotras Napisano 24 stycznia 2024 Autor Udostępnij Napisano 24 stycznia 2024 @Piotr Sonido Dziękuję za odpowiedź, ale niestety te propozycje dość znacząco przekraczają budżet. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomasz Kluczynski Napisano 24 stycznia 2024 Udostępnij Napisano 24 stycznia 2024 34 minuty temu, Piobotras napisał: @Piotr Sonido Dziękuję za odpowiedź, ale niestety te propozycje dość znacząco przekraczają budżet. To kolumn szukaj wsród używek, wtedy nawet lepsze możesz dostać w okolicy2-2,5 tys zł. Wybór jest przeogromny. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 25 stycznia 2024 Udostępnij Napisano 25 stycznia 2024 13 godzin temu, Piobotras napisał: @Piotr Sonido Dziękuję za odpowiedź, ale niestety te propozycje dość znacząco przekraczają budżet. Trzeba negocjować ceny w salonach. Próbowałeś? 13 godzin temu, Tomasz Kluczynski napisał: To kolumn szukaj wsród używek, wtedy nawet lepsze możesz dostać w okolicy2-2,5 tys zł. Wybór jest przeogromny. Albo tak Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piobotras Napisano 25 stycznia 2024 Autor Udostępnij Napisano 25 stycznia 2024 (edytowany) 14 godzin temu, Piotr Sonido napisał: Trzeba negocjować ceny w salonach. Próbowałeś? A można? Przyznam szczerze, że byłem w jednym salonie ale tam usilnie chciano mnie przekonać do zakupu sprzętu którego nie chciałem. Nie wiem czy to było w dobrej wierze czy poprostu wciśnięcia czegoś laikowi I tutaj parę słów wyjaśnienia .... z uwagi na to, że nie będę jedynym użytkownikiem zależy mi na tym aby sprzet miał radio FM/internetowe + wyświetlacz. Spotify, tidal itp. to funkcje drugoplanowe, póki co nie korzystam. Najczęściej radio, muzyka z kompa, YT. Tak więc w grę wchodzą sprzęty np. Denon PMA 900 hne, Marantz nr1200 itp. Jeśli chodzi o sprzęt używany... niestety, z uwagi na kilka wtop i moje zezowate szczęście nie biorę pod uwagę używek, tylko nowe Edytowano 25 stycznia 2024 przez Piobotras Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 26 stycznia 2024 Udostępnij Napisano 26 stycznia 2024 10 godzin temu, Piobotras napisał: A można? Trzeba 10 godzin temu, Piobotras napisał: Przyznam szczerze, że byłem w jednym salonie ale tam usilnie chciano mnie przekonać do zakupu sprzętu którego nie chciałem. Nie wiem czy to było w dobrej wierze czy poprostu wciśnięcia czegoś laikowi niesyety takich salonów nadal jest wiele. Poczytaj mój poradnik PMA 900 jest znacznie lepszy od Marantza 1200 No to masz liste powyzej, spróboj wynegocjować ceny. Jak coś to mogę podesłać namiary na salony gdzie może uda się coś lepiej dostać. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piobotras Napisano 26 stycznia 2024 Autor Udostępnij Napisano 26 stycznia 2024 2 godziny temu, Piotr Sonido napisał: No to masz liste powyzej, spróboj wynegocjować ceny. Jak coś to mogę podesłać namiary na salony gdzie może uda się coś lepiej dostać. Ooo, jak możesz to podeślij namiary, chętnie się dowiem gdzie i ewentualnie ile można wynegocjować. Chciałbym się zamknąć w kwocie 6 tyś. i to już jest max. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 29 stycznia 2024 Udostępnij Napisano 29 stycznia 2024 Sprawdź Neutilus 2 w rzeszowie, Elektropunkt w bydgoszczy, LBX Jaworzno, Cinematech. Ale im więcej zapytań wyślesz tym lepiej. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts