luki1987666 Napisano 23 stycznia Udostępnij Napisano 23 stycznia (edytowany) Cześć, Jak ja mam podłączyć stare kino domowe Panasonic SA-PT22 z nowym telewizorem. Próbowałem z wejscia HDMI (eARC) w TV (LG NANO 863PA) poprowadzić przewód przez konwerter HDMI (input) na SCART (output) do wejscia SCART w kinie, ale to nie zadziałało. Myślałem żeby puścić jeszcze Jack samiec (słuchawki w TV) na 2 czincze (lwy i prawy kanał) do kina, tylko nie wiem czy będę miał z takiego połączenia możliwość uzyskania dźwięku 5.1. Dajcie znać co moge wymyślić bo walczę już 2 tydzień Edytowano 23 stycznia przez luki1987666 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 24 stycznia Udostępnij Napisano 24 stycznia Włączysz sztuczny dzwiek 5.1 Nie bedzie to sciezka z oryginalnego materiału. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
luki1987666 Napisano 24 stycznia Autor Udostępnij Napisano 24 stycznia 51 minut temu, Piotr Sonido napisał: Włączysz sztuczny dzwiek 5.1 Nie bedzie to sciezka z oryginalnego materiału. Rozumiem że tak będzie jak użyję kabla z jack? Dodam jeszcze jedną ciekawostkę, wczoraj udało mi się skonfigurować złącze HDMI (eARC), pod kino domowe. przez takie cudo, kino reagowało na komendę włącz/wyłącz z pilota od TV, jednak dźwięku nadal nie uraczyłem 🤦♂️ Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PanKlor Napisano 24 stycznia Udostępnij Napisano 24 stycznia Skonfigurowałeś CEC, ARC to co innego. To kino jest tak stare, że bez jakiegoś rzeźbienia się nie obejdzie. Nie wiem czy jest sens. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 25 stycznia Udostępnij Napisano 25 stycznia No nie ma sensu, Ale jak kupisz kable Jack - 2xRCA za 3,5zł no to taki zakup ma sens. I tak 21 godzin temu, luki1987666 napisał: Rozumiem że tak będzie jak użyję kabla z jack? Dzwiek bedzie stereo a na tym kinie ustawisz pseudo rozdzielenie sygnału. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
luki1987666 Napisano 26 stycznia Autor Udostępnij Napisano 26 stycznia OK, to ja już wszystko wiem, zrobię próbę z kablem za 2zł i jak to nie pomoże to wywalam to kino w diabły Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts