Skocz do zawartości

Kolumny Pylon Sapphire 25 - jaki wzmacniacz?

Recommended Posts

Napisano

Witam wszystkich.

Chciałbym wymienić obecny amplituner Denon AVR-1912 na jakiś wzmacniacz stereo, najlepiej z funkcjami sieciowymi. Wstępny plan to zmieścić się w 3500 pln. 

Myślałem o Denon PMA-900HNE, ale z tego, co doczytałem, to opinie są różne jeśli chodzi o współpracę z kolumnami Pylona.

Podobno fajnie grają z NAD 368, ale musiałbym osobno dokupić moduł sieciowy.

Czy ktoś będzie w stanie doradzić?

Napisano

Cześć :) Do Szafirów jest spory wybor co do wzmacniacza, wszystko zależy od tego, jakie granie chcesz uzyskać. Denon PMA-900HNE to dość spokojny wzmak, lekko przyciemniony. Delikatną V-ką z ciepłym dołem zagra Audiolab 6000A Play. Szybko i dokładnie, z lekkim odchudzeniem dołu i obudzeniem góry zagra Cambridge Audio CXA61, do którego trzeba dokupić WiiM Mini. Trzy całkiem różne opcje, ale każdą z nich można polubić ;) Zapraszamy do kontaktu i na odsłuchy. 

Napisano

Do tych kolumn musisz dokupić wzmacniacz o szybkim , i punktowym trzymajacym w ryzach basie.

Moim zdaniem PMA900 i Audiolab 6000Play odpadają.

CXA61 tak do niego wiim, Cyrus One, Wspomniany NAD 368, Primare I15,

Z funkcjami sieciowymi? Do NADA możesz dokupić wewnetrzną karte BluoS ale kup sobie do nich Wiim mini i schowaj go za wzmacniaczem.