Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano

Nie porównywałem tych kabli-natomiast pamiętaj o tym, że krótkie kable są ciężkozbywalne-więc jeśli dźwięk Ci nie przypasuje bo możesz mieć problem z ich sprzedażą (lub stracisz na tym). Więc używane półmetrówki są często 2 a nawet 3 razy tańsze od metrowych. Dla mnie minimum to 70cm (miałem stojące na sobie Cyrusy i kabel 50cm wystarczał, ale jakoś tak...). Mimo tego  że u Ciebie teraz oba Cambridge stoją jeden na drugim i krótki kabel wystarczy, to gdy będziesz je chciał inaczej postawić może być problem.

W wątku klubowym ostatnio rozmawialiśmy o kablach M&B-poczytaj i wg mnie warto byś się skontaktował z Panem Markiem Brożkiem i wypożyczył od Niego 2 różne kable XLR (m.in.Diamond) by posłuchać ich u siebie. Zazwyczaj te demonstracyjne  to są kable o najpopularniejszej długości 1m, ale jeśli Ci się spodoba dźwięk i nadal będziesz chciał 50cm to nie będzie problemu. Jest kilka modeli XLR i spory rozrzut cen, więc mam nadzieję że trafisz coś dla siebie. 

Pan Marek jest bardzo miłym  człowiekiem i kompetentnym konstruktorem, więc nawet jeśli nie dojdzie do wypożyczenia i zakupu to warto porozmawiać i skorzystać z Jego wiedzy i doświadczenia. Powiesz jakiego dźwięku oczekujesz i co Ci zaproponuje.

Pozdrawiam