Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano

Siema😊. Wiadomo że ucho ważniejsze niż pieniądz ale tak z ciekawości... może towarzystwo się pochwali ile jest wart Wasz sprzęt? Oczywiście zacznę od siebie...2600 zł 😊 proszę się nie krępować 😉

Napisano

Ciężko określić wartość sprzętu z prostego powodu. Jeśli dzisiaj kupiłem nowe kolumny za 8000zł a używki chodzą po 5000zł to czy są w warte 8000 skoro ja tyle za nie zapłaciłem czy nie bo nawet jak bym chciał je tego samego dnia wystawić na sprzedaż, nikt mi tyle nie zapłaci ;)

Napisano

@MatiKanto nie takie proste do wyceny. Sprzęt jest warty tyle ile ktoś jest w stanie za niego zapłacić czy dla Ciebie może warty jest więcej? Moje kolumny jako nowe były wycenione na 8 tys, odpowiednik z nowej linii jest wyceniony na 12 , ja za używane zapłaciłem 3 , ale to było 3 lata temu, to ile są warte? Idąc w drugą stronę, jak ktoś kupił odtwarzacz CD za 500 zł 5 lat temu a teraz aukcje są za 1500 to ile jest wart ? 

Napisano

Jeżeli sprzęt jest jeszcze do kupienia jako nowy to używany powinien być tańszy a ile tańszy to zależy w jakim jest stanie i czy jest jeszcze na gwarancji. 

Pytanie czy chcemy sprzedawać czy sprzedać bo statystycznie większość ludzi jest w stanie dopłacić nawet do 20% ceny tylko za to, że mają nowy sprzęt na gwarancji.

Mój sprzęt jest bezcenny. Nie sprzedam go bo za długo go składałem. Do tego potrzeba czasu, szczęścia i oczywiście pieniędzy.

Napisano
14 godzin temu, kn1234 napisał:

A ile masz w skarpecie schowane?nie krępuj się😁

Rozmiar unijny, żona zadowolona😊

4 godziny temu, Kubakk napisał:

one-million-dollars.jpg

Grubo😉

15 godzin temu, sk91 napisał:

Ciężko określić wartość sprzętu z prostego powodu. Jeśli dzisiaj kupiłem nowe kolumny za 8000zł a używki chodzą po 5000zł to czy są w warte 8000 skoro ja tyle za nie zapłaciłem czy nie bo nawet jak bym chciał je tego samego dnia wystawić na sprzedaż, nikt mi tyle nie zapłaci ;)

Powiedzmy na dzień w którym się go kupowało 😊

14 godzin temu, kn1234 napisał:

A ile masz w skarpecie schowane?nie krępuj się😁

A tak serio to żyje od 10 do 10😊dla mnie to żadne tabu gadać ile gdzie i co....a żeby kupić,,coś,, muszę dybać dużo nadgodzin. 

Tylko mi nikt nie odpisał co kupić do 5-6 tyś Marshall to dobry pomysł czy nie🤔 chodzi o dwa Woburny😉

Napisano
18 godzin temu, MatiKan napisał:

Rozmiar unijny, żona zadowolona😊

Grubo😉

Powiedzmy na dzień w którym się go kupowało 😊

A tak serio to żyje od 10 do 10😊dla mnie to żadne tabu gadać ile gdzie i co....a żeby kupić,,coś,, muszę dybać dużo nadgodzin. 

Tylko mi nikt nie odpisał co kupić do 5-6 tyś Marshall to dobry pomysł czy nie🤔 chodzi o dwa Woburny😉

Marshall to bardzo kiepski pomysł. Słuchanie muzy po BT to jakościowo ... jaj nie urywa ;)

Na pierwszy strzał tu masz zestaw za ok 3000 zł , do tego Tidal w MAX-sie i będzie można tego słuchać :D

https://www.olx.pl/d/oferta/marantz-pm-8003-pilot-wzmacniacz-sprzet-av-plyty-kasety-dvd-CID99-IDY4Bbz.html

https://www.olx.pl/d/oferta/wiim-mini-streamer-hi-res-airplay-tidal-spotify-odtwarzacz-sieciowy-CID99-IDYamrQ.html

https://www.olx.pl/d/oferta/kolumny-glosnikowe-elac-debut-2-0-b5-2-nowe-CID99-IDUJUYL.html

Pozdrawiam

Grzesiek