Lebcio Napisano 18 lutego Udostępnij Napisano 18 lutego Cześć Kalibrowałem głośniki w Denon 3800 przez Audyssey. Ustawienia przed kalibracją i po. Front - ustawiłem pełny zakres (Audio Monitor Bronze 6G 100- deklarowane pasmo przenoszenia 37-30000 Hz) - po kalibracji pełny zakres Centralny - ustawiłem odcięcie na 60 Hz (Eltax Discovery- deklarowane pasmo przenoszenia - 60-22 000Hz) - po kalibracji 60 Hz Surround - ustawiłem odcięcie na 80 Hz (Eltax Discovery- deklarowane pasmo przenoszenia - 70-20000Hz) - po kalibracji 90 Hz Sufitowe - ustawiłem odcięcie na 150 Hz (Teufel Reflekt- deklarowane pasmo przenoszenia - 150-20000 Hz) - po kalibracji 120 Hz Subwoofer - SVS SB2000 - na sub LFE - na wzmacniaczu Wyjście sub, filtr dolnoprzepustowy 120 Hz, dystrybucja front wyłączone Czy tak zostawić czy coś jednak coś pozmieniać? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PanKlor Napisano 18 lutego Udostępnij Napisano 18 lutego Ustaw 80 Hz tam gdzie masz full albo mniej niż 80. Sufitowe i surround zostaw 90 i 150. 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 19 lutego Udostępnij Napisano 19 lutego Ogranicz fronty na 60 lub 80 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lebcio Napisano 19 lutego Autor Udostępnij Napisano 19 lutego Ustawiłem fronty na 60 Hz. Po zmianie głośników teraz słyszę niskie tony z frontów. 😁 Całkiem inny odsłuch przy kinie i muzyce. 👍 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 20 lutego Udostępnij Napisano 20 lutego Jak ustawiłeś 60 to nie słyszysz z frontów tylko z suba. Tylko masz tak dobrze go zgranego że wydaje Ci się że to z frontów. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Butler Napisano 20 lutego Udostępnij Napisano 20 lutego Przy częstotliwościach poniżej 80Hz nie powinieneś uchwycić uchem źródła dźwięku, fala jest na tyle długa że to fizycznie niemożliwe. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts