koczm Napisano 8 kwietnia 2009 Udostępnij Napisano 8 kwietnia 2009 Witam.Jakoż, że jest to mój pierwszy post na tym forum witam Was wszystkich forumowiczów.Moja przygodna z Denonem zaczeła się jakieś parę lat temu, dlatego też zdecydowałem się na zakupienie całkiem nowego zestawu. Tym razem do użytku ściśle własnego, a nie jak to było do tej pory- rodzinnego. Będąc dziś w salonie Denona, sprzedawca przedstawił mi Denonka 1909 z kolumienkami Dali Concept 6. Niestety słuchałem ich zbyt krótko i samowolne ocenianie ich było by pewnie z mojej strony olbrzymim błędem. Czy ktoś z Was mógł by się podzielić wrażeniami z odsłuchu takiego zestawu? Czego mogę się spodziewać z połączenia tych 2 grajdałek?PozdrawiamPS. Słucham dużo muzyki, głównie Pink Floyd, Deep Purple, ale zdarza się także coś znacznie cięższego Rammstein, Metallica. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Heathen Napisano 8 kwietnia 2009 Udostępnij Napisano 8 kwietnia 2009 Jesli chcesz stereo , zapomnij o Denon AVR 1909...mówi ci to użytkownik denona avr 1908;) jest to amp z nastawieniem na kino....ale prawda jest taka ze za jego cene (mimo iz w stereo zle nie wypada) mozna znalezc lepszy wzmak/amplituner stereo... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
koczm Napisano 8 kwietnia 2009 Autor Udostępnij Napisano 8 kwietnia 2009 No też tak się spodziewałem. Tylko stereo, będzie na początek. W miarę przypływu gotówki, zestawik będzie rozbudowywany o kolejne kolumienki. Muzyki na starym denonie słucham (z wyjątkami) tylko i wyłącznie z koncertów DVD w systemie DTS. I jak w takim przypadku 1909 wypada ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pacio94 Napisano 8 kwietnia 2009 Udostępnij Napisano 8 kwietnia 2009 To co napisał Heathen to prawda, ale nie załamuj się Denony grają przyzwoicie w stereo. Sam posiadam AVR-2809 + JBL ES100 i mimo, że rozważałem zakup samego stereo to sam amp na tyle pozytywnie mnie zaskoczył, że zdecydowałem się na kompletowanie KD. Jednak może się okazać, że bezpośrednio po zakupie będziesz lekko zawiedziony, brakiem, albo tylko minimalną poprawą dźwięku, ale coś za coś, albo przestrzeń w kinie, albo dobra muzyka. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts