Dandi Napisano 27 lutego Udostępnij Napisano 27 lutego Witam, Szukam głośników/kina domowego do mojego TV do oglądania filmów, grania na konsoli i wpadnie też muzyka. Zastanawiam się nad 2.0 ale skłaniam się bardziej nad systemem 5.1 (Jeśli chodzi o 5.1 to coś mniej więcej w stylu/wyglądu tego jak poniżej) chodź może być też coś innego https://www.electronic-star.pl/Sprzet-HiFi-TV/Kina-domowe/Zestawy-glosnikowe-5-1/Areal-Elegance-zestaw-glosnikow-5-1-surround-190-W-RMS-Bluetooth-USB-SD-AUX-Ciemne-Drewno-Taupe.html?gad_source=1&gclid=EAIaIQobChMItpb9ta7JhAMVBhkGAB2iLA3mEAQYBSABEgIvz_D_BwE Proszę o pomoc Dziękuje Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PanKlor Napisano 27 lutego Udostępnij Napisano 27 lutego 1. Co ma być źródłem tych filmów? 2. Zdajesz sobie sprawę, że 2 tys PLN to bardzo mało jak na kino domowe? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AutoPirat Napisano 27 lutego Udostępnij Napisano 27 lutego (edytowany) 1 godzinę temu, Dandi napisał: Proszę o pomoc zobacz, na tej samej stronie można sobie dokupić wózek, to sobie przewieziesz - poradzisz sobie, ...i zamykasz się w kwocie ok. 1500 PLN https://www.electronic-star.pl/Ogrod/Technika-ogrodowa/Taczki-wozki/Ventura-wozek-reczny-maksymalne-obciazenie-300-kg-stal-PVC-czerwony-Czerwony.html A lżej i lepiej, to idź w używane stereo. W tej kwocie, to znajdziesz coś, co już może fajnie zabrzmieć, i będziesz Pan zadowolony. Edytowano 27 lutego przez AutoPirat Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
carlo497 Napisano 27 lutego Udostępnij Napisano 27 lutego Jeśli jesteś zainteresowany, to mam do sprzedania mój obecny zestaw Logitech Z906 poniżej tysiąca zł. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dandi Napisano 28 lutego Autor Udostępnij Napisano 28 lutego 14 godzin temu, PanKlor napisał: 1. Co ma być źródłem tych filmów? 2. Zdajesz sobie sprawę, że 2 tys PLN to bardzo mało jak na kino domowe? 1. Dekoder i konsola 2. Głównie chodzi mi o głośniki niż kino domowe do 3 tys może bym już dał. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PanKlor Napisano 28 lutego Udostępnij Napisano 28 lutego 1. To zorientuj się jak chcesz to podłączyć pod glosniki. Hasła pomocnicze - amplituner, format dźwięku, dekodowanie. 2. Ale co mają zagrać te glosniki? Skoro nie interesuje Cie kino domowe (dźwięk przestrzenny) to czemu wybrałeś zestaw 5 sztuk i subwoofera? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Butler Napisano 28 lutego Udostępnij Napisano 28 lutego To aktywny zestaw głośnikowy, ma wejście RCA 5.1. Najlepiej będzie podłączyć to z kartą muzyczną kompa i uzyskać w tej sposób 5.1 AC3. Inne opcje są dość drogie, sprzęty które mają kompletne wyjście pre-out będą poza zasięgiem. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dandi Napisano 1 marca Autor Udostępnij Napisano 1 marca (edytowany) Dnia 28.02.2024 o 13:39, PanKlor napisał: 1. To zorientuj się jak chcesz to podłączyć pod glosniki. Hasła pomocnicze - amplituner, format dźwięku, dekodowanie. 2. Ale co mają zagrać te glosniki? Skoro nie interesuje Cie kino domowe (dźwięk przestrzenny) to czemu wybrałeś zestaw 5 sztuk i subwoofera? 1. Kurcze ciężko mi tak powiedzieć bo jestem zielony, ale jak najprościej. 2. Myślałem jeszcze nad SOUNDBAREM przestrzennym, ale czy warto ? Edytowano 1 marca przez Dandi Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PanKlor Napisano 1 marca Udostępnij Napisano 1 marca 7 minut temu, Dandi napisał: 1. Kurcze ciężko mi tak powiedzieć bo jestem zielony, ale jak najprościej. No to najprościej to amplituner. Nowy to koszt od 2k w górę. Do tego możesz dokupić głośniki i subwoofer. W wątku obok kolega wybierał zestaw z Yamahą - wychodzi 3500-4000 PLN i to jest podstawowy zestaw. 9 minut temu, Dandi napisał: 2. Myślałem jeszcze nad SOUNDBAREM przestrzennym, ale czy warto ? Nie. Poprawi to dzwięk z tv ale z kinem domowym ma niewiele wspolnego. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 3 marca Udostępnij Napisano 3 marca Dnia 1.03.2024 o 22:33, Dandi napisał: 2. Myślałem jeszcze nad SOUNDBAREM przestrzennym, ale czy warto ? Te przestrzenne dobrze działające są drogie i msisz zachować odpowiednie warunki w pomieszczeniu. Wiesz mebelków to sobie nie dasz tam gdzie chcesz. Słuchałem takiego YSP 5600 i kurde działało to. Ale pomieszczenie było zaadoptowane. Sonos z tyłami bezprzewodowymi tez spoko. Też po cenie. No nie ta z tematu Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts