Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano

Witam,

Szukam głośników/kina domowego do mojego TV do oglądania filmów, grania na konsoli i wpadnie też muzyka.

Zastanawiam się nad 2.0 ale skłaniam się bardziej nad systemem 5.1 (Jeśli chodzi o 5.1 to coś mniej więcej w stylu/wyglądu tego jak poniżej) chodź może być też coś innego

https://www.electronic-star.pl/Sprzet-HiFi-TV/Kina-domowe/Zestawy-glosnikowe-5-1/Areal-Elegance-zestaw-glosnikow-5-1-surround-190-W-RMS-Bluetooth-USB-SD-AUX-Ciemne-Drewno-Taupe.html?gad_source=1&gclid=EAIaIQobChMItpb9ta7JhAMVBhkGAB2iLA3mEAQYBSABEgIvz_D_BwE

Proszę o pomoc

Dziękuje

Napisano (edytowany)
1 godzinę temu, Dandi napisał:

Proszę o pomoc

zobacz, na tej samej stronie można sobie dokupić wózek, to sobie przewieziesz - poradzisz sobie,   ...i zamykasz się w kwocie ok. 1500 PLN

https://www.electronic-star.pl/Ogrod/Technika-ogrodowa/Taczki-wozki/Ventura-wozek-reczny-maksymalne-obciazenie-300-kg-stal-PVC-czerwony-Czerwony.html

A lżej i lepiej, to idź w używane stereo. W tej kwocie, to znajdziesz coś, co już może fajnie zabrzmieć, i będziesz Pan zadowolony.

Edytowano przez AutoPirat
Napisano
14 godzin temu, PanKlor napisał:

1. Co ma być źródłem tych filmów? 

2. Zdajesz sobie sprawę, że 2 tys PLN to bardzo mało jak na kino domowe? 

1. Dekoder i konsola

2. Głównie chodzi mi o głośniki niż kino domowe do 3 tys może bym już dał.

Napisano

1. To zorientuj się jak chcesz to podłączyć pod glosniki. Hasła pomocnicze - amplituner, format dźwięku, dekodowanie. 

2. Ale co mają zagrać te glosniki? Skoro nie interesuje Cie kino domowe (dźwięk przestrzenny) to czemu wybrałeś zestaw 5 sztuk i subwoofera?

Napisano

To aktywny zestaw głośnikowy, ma wejście RCA 5.1. Najlepiej będzie podłączyć to z kartą muzyczną kompa i uzyskać w tej sposób 5.1 AC3. Inne opcje są dość drogie, sprzęty które mają kompletne wyjście pre-out będą poza zasięgiem.

Napisano (edytowany)
Dnia 28.02.2024 o 13:39, PanKlor napisał:

1. To zorientuj się jak chcesz to podłączyć pod glosniki. Hasła pomocnicze - amplituner, format dźwięku, dekodowanie. 

2. Ale co mają zagrać te glosniki? Skoro nie interesuje Cie kino domowe (dźwięk przestrzenny) to czemu wybrałeś zestaw 5 sztuk i subwoofera?

1. Kurcze ciężko mi tak powiedzieć bo jestem zielony, ale jak najprościej.

2. Myślałem jeszcze nad SOUNDBAREM przestrzennym, ale czy warto ?

Edytowano przez Dandi
Napisano
7 minut temu, Dandi napisał:

1. Kurcze ciężko mi tak powiedzieć bo jestem zielony, ale jak najprościej.

No to najprościej to amplituner. Nowy to koszt od 2k w górę. Do tego możesz dokupić głośniki i subwoofer. W wątku obok kolega wybierał zestaw z Yamahą - wychodzi 3500-4000 PLN i to jest podstawowy zestaw. 

9 minut temu, Dandi napisał:

Nie. Poprawi to dzwięk z tv ale z kinem domowym ma niewiele wspolnego. 

Napisano
Dnia 1.03.2024 o 22:33, Dandi napisał:

Te przestrzenne dobrze działające są drogie i msisz zachować odpowiednie warunki w pomieszczeniu.

Wiesz mebelków to sobie nie dasz tam gdzie chcesz.

Słuchałem takiego YSP 5600 i kurde działało to. Ale pomieszczenie było zaadoptowane.

Sonos z tyłami bezprzewodowymi tez spoko. Też po cenie. No nie ta z tematu