Tomasz S. Napisano 7 marca Udostępnij Napisano 7 marca (edytowany) @Chmarski Ten DAC w Nodach nie ma najlepszych opinii i obiektywnie i subiektywnie. Za to jako transport to super sprzęt. No i aplikacja pierwsza klasa. Zastanawia mnie czy możesz wejść przez HDMI i wyjść sygnałem przez USB albo coaxial czy musi to wychodzić po RCA. Edytowano 7 marca przez Tomasz S. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chmarski Napisano 7 marca Udostępnij Napisano 7 marca (edytowany) HDMI wychodzi bardzo elegancko na USB. Muszę jeszcze popatrzeć na ustawienia od strony TV, bo wstępnie jest trochę ciszej niż streaming i wejście optyczne. Edytowano 7 marca przez Chmarski Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chmarski Napisano 7 marca Udostępnij Napisano 7 marca (edytowany) Aplikacja na telefon czy tablet świetna. Tej na PC muszę się jeszcze przyjrzeć, bo nie mogę znaleźć opcji by ustawić wyświetlania czasu utworu. [EDIT: włąśnie znalazłem ] Funkcjonalnie zdecydowanie bardziej mi podchodzi od WiiMa. Miałem Pro i żeby wszystko podłączyć potrzebowałem switcha optycznego. TV do WiiMa, WiiM i CD do switcha optycznego, i dopiero switch do wzmacniacza. A i tak z notebooka po USB było lepiej - poza różnicą w głośności nie zauważyłem różnicy w stosunku do Auralica Altair G1 podłączonego po RCA. Teraz mam tą samą jakość z Bluesound Node'a po USB co z notebooka. TV wchodzi po HDMI, CD po optycznym, streaming wbudowany i żadnych switchy nie potrzeba. Trochę kabli optycznych i ten switch mi się teraz pęta @Grzegorz Browalski jeśli masz faktycznie wykorzystywać streamer po USB do DAC, to ze względu na możliwości połączeń do niego, i przede wszystkim komfortu użytkowania z aplikację do obsługi, to z czystym sumieniem mogę Ci polecić Node'a. IMO, nie ma sensu szukać czegoś innego jeśli ograniczasz się do 3k PLN. Jeszcze tysiąc w kieszeni zostaje. Edytowano 7 marca przez Chmarski Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomai Napisano 30 marca Udostępnij Napisano 30 marca (edytowany) Witam, to ja inaczej. Przetestowałem ostatnio DAC a w moim nowym wzmacniaczu Simply Italy. Okazało się.... że jest całkiem niezły Podłączałem laptopa, słuchałem Tidala. ( ale kabel. podłączanie, uruchamianie laptopa za każdym razem gdy się chce posłuchać muzyki ) Wolałbym streamer z wyjściem USB ( wzmacniacz ma wejście USB - b ) Obecna Taga nie posiada wyjścia USB. Da się coś wyhaczyć w cenie do 1000 zł co ma wyjście USB ? Może być używka. To co poczytałem to prym wiedzie IFI Zen Stream ale tu cena wyższa i podobno obsługa aplikacji problemowa. To co bym chciał to sterować z telefonu z Androidem. Edytowano 30 marca przez Tomai Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts