Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano (edytowany)

Witam, 

Chcę się przesiąść z tanich głośników za 200 zł na lepsze kolumny aktywne do komputera za 1500-2000 zl (tylko nowy sprzęt) 

Mam pokój 9m2, więc nieduży, a zależy mi na wychodnym połączeniu sprzętu z komputerem(kolumny pasywne odpadają). 

Marzy mi się firma Klipsch, bo podobał mi się ich dźwięk, jak miałem okazję słuchać sprzętu tej firmy - ogólnie lubię soczysty dźwięk z szybkim basen, przejrzystym wokałem i nie musi być to ultra realistyczny dźwięk, a taki, który gra żwawo. I proszę pamiętajcie, że przesiadam się ze sprzętu za dwie stówy, to każdy będzie lepszy 😛

Słucham Tori Amos, Current 93, Depeche Mode, Marilyn Mansona, Archive, Massive Attack. 

Byłoby super móc odsłuchać te kolumny we Wrocławiu,bo nie lubię sprzętu w ciemno. 

Edit: źródłem dźwięku będzie Spotify, nie jestem audiofilem :D

Z góry dzięki! 

Edytowano przez Everett World
Dodatkowe info
Napisano
1 godzinę temu, Q21 napisał:

Cześć :) Warto rozważyć na pewno Klipsch ProMedia Heritage, bardzo przyjemny zestaw 2.1 na biurko. Warto też sprawdzić Edifier S2000MKIII, a także FiiO SP3 :) Opcja o moim zdaniem lepszej jakości dźwięku, ale nie ma aż takiego zejścia. Każda z nich jednak może się spodobać, w razie czego zapraszam na PW ;) 

Super, dzięki za propozycje! Rozważałem głównie Klipsch R-40PM, bo bardziej do muzyki niż do filmów (więc chyba 2.0 będą lepsze). Pytanie główne, czy w takim pokoju będzie to odczuwalna różnica między np. FiiO SP3 a tymi Klipschami.

Da się jakichkolwiek z tych zestawów gdzieś odsłuchać we Wrocławiu?

Napisano

Ten zestaw 2.1 dobrze radzi sobie w muzyce jak na swoją cenę :) Różnice oczywiście będą. Klipsch, Edifier i FiiO to trzy różne brzmienia. Nie wiem jednak jak z odsłuchem we Wrocławiu, my mamy tylko jeden salon — w Pabianicach.