Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano

Witam, 

Mam okazje zamienić kolumny jak w tytule Zensor 3 na Zensor 7 czego mogę sie spodziewać ?? Słyszałem że lepszego basu a tego akurat mi nie brakuje bo mam subwoofer a czy coś jeszcze??

Pozdrawiam 

• 1 year later...
Napisano
Dnia 15.03.2024 o 10:50, Greg M napisał:

Witam, 

Mam okazje zamienić kolumny jak w tytule Zensor 3 na Zensor 7 czego mogę sie spodziewać ?? Słyszałem że lepszego basu a tego akurat mi nie brakuje bo mam subwoofer a czy coś jeszcze??

Pozdrawiam 

Cześć,

Jaki efekt dała zamiana? Pytam ponieważ sam zastanawiam się nad zminą w drugą stronę, czyli z Zensor 7 bez subwoofera => Zesor 3 + subwoofer. 

Pozdrawiam,

Napisano
2 godziny temu, Jolly napisał:

Cześć,

Jaki efekt dała zamiana? Pytam ponieważ sam zastanawiam się nad zminą w drugą stronę, czyli z Zensor 7 bez subwoofera => Zesor 3 + subwoofer. 

Pozdrawiam,

Co chcesz uzyskać taką zmianą? I czy w obecnym systemie coś Ci nie odpowiada? 

Napisano

Cześć,

Dzięki za zainteresowanie moim pytaniem i szybką odpowiedź. Odnośnie modelu subwoofera, myślałem o czymś Dali, E-9 F albo E-12 F. E-9 F jest tańszy, ale pewnie w dużym i wysokim salonie (ok 40m2, i 5m wyskokości) lepiej sprawdziłby się E-12 F. 

Obecne kolumny Zensor 7 grają z Yamaha RX-V6A. Zapomniełem wspomnieć o kolumnie centralnej Zensor Vokal, którą pewnie bym zostawił. Zestaw gra bardzo dobrze, dzwięk jest czysty i mnie satysfakcjonuje. Jeżeli miałbym sie czegoś czepić, to w niektórych utworach odrobinę brakuje basu.

Powód dla którego myśle o takiej zmianie jest jeden - moja piękniejsza połówka, która nie może przyzwyczaić się do dużych kolumn w salonie. Jest to jedyny powód dla którego biorę pod uwagę zmiane na mniejsze Zensor 3 + subwoofer. Nie chciałbym jednak żeby taka zmiana bardzo negatywnie odbiła się na dzwięku, który teraz jest conajmniej dobry, zarówno przy odsłuchu utworów jak i przy oglądaniu filmów. 

Pozdrawiam,

Lukasz