Greg M Napisano 15 marca 2024 Napisano 15 marca 2024 Witam, Mam okazje zamienić kolumny jak w tytule Zensor 3 na Zensor 7 czego mogę sie spodziewać ?? Słyszałem że lepszego basu a tego akurat mi nie brakuje bo mam subwoofer a czy coś jeszcze?? Pozdrawiam Odpisz, cytując
Jolly Napisano 20 godzin temu Napisano 20 godzin temu Dnia 15.03.2024 o 10:50, Greg M napisał: Witam, Mam okazje zamienić kolumny jak w tytule Zensor 3 na Zensor 7 czego mogę sie spodziewać ?? Słyszałem że lepszego basu a tego akurat mi nie brakuje bo mam subwoofer a czy coś jeszcze?? Pozdrawiam Cześć, Jaki efekt dała zamiana? Pytam ponieważ sam zastanawiam się nad zminą w drugą stronę, czyli z Zensor 7 bez subwoofera => Zesor 3 + subwoofer. Pozdrawiam, Odpisz, cytując
KrólKiczu Napisano 17 godzin temu Napisano 17 godzin temu 2 godziny temu, Jolly napisał: Cześć, Jaki efekt dała zamiana? Pytam ponieważ sam zastanawiam się nad zminą w drugą stronę, czyli z Zensor 7 bez subwoofera => Zesor 3 + subwoofer. Pozdrawiam, Co chcesz uzyskać taką zmianą? I czy w obecnym systemie coś Ci nie odpowiada? Odpisz, cytując
Piotr Sonido Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu 18 godzin temu, Jolly napisał: Cześć, Jaki efekt dała zamiana? Pytam ponieważ sam zastanawiam się nad zminą w drugą stronę, czyli z Zensor 7 bez subwoofera => Zesor 3 + subwoofer. Pozdrawiam, Jaki sub? Odpisz, cytując
Jolly Napisano 39 minut temu Napisano 39 minut temu Cześć, Dzięki za zainteresowanie moim pytaniem i szybką odpowiedź. Odnośnie modelu subwoofera, myślałem o czymś Dali, E-9 F albo E-12 F. E-9 F jest tańszy, ale pewnie w dużym i wysokim salonie (ok 40m2, i 5m wyskokości) lepiej sprawdziłby się E-12 F. Obecne kolumny Zensor 7 grają z Yamaha RX-V6A. Zapomniełem wspomnieć o kolumnie centralnej Zensor Vokal, którą pewnie bym zostawił. Zestaw gra bardzo dobrze, dzwięk jest czysty i mnie satysfakcjonuje. Jeżeli miałbym sie czegoś czepić, to w niektórych utworach odrobinę brakuje basu. Powód dla którego myśle o takiej zmianie jest jeden - moja piękniejsza połówka, która nie może przyzwyczaić się do dużych kolumn w salonie. Jest to jedyny powód dla którego biorę pod uwagę zmiane na mniejsze Zensor 3 + subwoofer. Nie chciałbym jednak żeby taka zmiana bardzo negatywnie odbiła się na dzwięku, który teraz jest conajmniej dobry, zarówno przy odsłuchu utworów jak i przy oglądaniu filmów. Pozdrawiam, Lukasz Odpisz, cytując
Artur Charicki Napisano 20 minut temu Napisano 20 minut temu @Jolly Przeciez kolumny podstawkowe musisz postawić na podstawkach żeby to grało dobrze więc zajmą de facto tyle samo miejsca co podłogówki. Odpisz, cytując
Recommended Posts