Pitt39 Napisano 9 kwietnia Udostępnij Napisano 9 kwietnia (edytowany) Jakieś słuchawki w cenie j.w Muzyka: rock i metalowe granie, czyli tego czego mi brakuje z monitorów. Wpięte: póki co w audiolab 6000a Czego oczekuje: długi kabel i dobrze żeby były nauszne. Zakup po taniości, więc krótka lista oczekiwań. Zresztą to będzie słuchanie od wielkiego dzwona, bo nie jestem fanem słuchawek. Edytowano 9 kwietnia przez Pitt39 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Top Hi-Fi & Video Design Napisano 9 kwietnia Udostępnij Napisano 9 kwietnia 5 godzin temu, Pitt39 napisał: Jakieś słuchawki w cenie j.w Muzyka: rock i metalowe granie, czyli tego czego mi brakuje z monitorów. Wpięte: póki co w audiolab 6000a Czego oczekuje: długi kabel i dobrze żeby były nauszne. Zakup po taniości, więc krótka lista oczekiwań. Zresztą to będzie słuchanie od wielkiego dzwona, bo nie jestem fanem słuchawek. Cześć Widzę tu, dwie opcje: I. Audio Technica AVC 500 https://www.tophifi.pl/sluchawki/sluchawki-nauszne/audio-technica-ath-avc500.html II. Audio Technica A550Z https://www.tophifi.pl/sluchawki/sluchawki-nauszne/audio-technica-ath-a550z.html Obydwie wersje są ciekawe, lekkie, łatwe do napędzenia. Jeśli preferujesz nie co uniwersalny styl, to wersja tańsza może Ci się bardziej spodobać. A550Z mają zacięcie bardziej audiofilskie, dojrzalsze W każdym razie, zapraszamy na prezentację do naszych oddziałów 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pitt39 Napisano 9 kwietnia Autor Udostępnij Napisano 9 kwietnia (edytowany) Dzieki. Jak będę w pobliżu to podbije, bo w Częstochowie jest wasz salon. Ktoś, coś, jeszcze?. Edytowano 9 kwietnia przez Pitt39 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
San Sim Napisano 10 kwietnia Udostępnij Napisano 10 kwietnia 23 godziny temu, Pitt39 napisał: Jakieś słuchawki w cenie j.w Muzyka: rock i metalowe granie, czyli tego czego mi brakuje z monitorów. Wpięte: póki co w audiolab 6000a Czego oczekuje: długi kabel i dobrze żeby były nauszne. Zakup po taniości, więc krótka lista oczekiwań. Zresztą to będzie słuchanie od wielkiego dzwona, bo nie jestem fanem słuchawek. Otwarte czy zamknięte, czego oczekujesz: rozdzielczości, niezbyt ostrej góry itp. tylko w tym budżecie to raczej nie powinno się mieć wygórowanych wymagań, byle jakoś grało, X2HR z otwartych są ok, Ultrasone sig pure z zamkniętych (ups poza budzetem). 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pitt39 Napisano 10 kwietnia Autor Udostępnij Napisano 10 kwietnia (edytowany) 14 minut temu, San Sim napisał: Otwarte czy zamknięte, czego oczekujesz: rozdzielczości, niezbyt ostrej góry itp. tylko w tym budżecie to raczej nie powinno się mieć wygórowanych wymagań, byle jakoś grało, X2HR z otwartych są ok, Ultrasone sig pure z zamkniętych (ups poza budzetem). Tak, zdaję sobie sprawę że budżet jest minimalny, więc i oczekiwania nie są wygórowane(jeśli stwierdzę że odsłuch na słuchawkach mi odpowiada, to zmiennie na coś innego). Kwotę mogę podnieść w górę jeśli jest coś wartego uwagi. Odsłuch będzie wyłącznie w domu w którym jest cicho, podobnie na zewnątrz budynku, wiec nie musze się specjalnie wygłuszać od otoczenia(mogą być w otwarte jeśli okażą się być wygodniejsze, mniej katujące słuch). Z tego co czytam wyjście słuchawkowe w takim audiolabie 6000a, to nic specjalnego, wiec dobrze by było kupić jakiegoś DACa? Edytowano 10 kwietnia przez Pitt39 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pitt39 Napisano 10 kwietnia Autor Udostępnij Napisano 10 kwietnia ps. Beyerdynamic dt 770, ten model widzę często jest polecany/dość popularny w swojej cenie. Ktoś użytkuje/użytkował, z czym mu to grało, jakieś porównania z innymi w tej cenie?. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Top Hi-Fi & Video Design Napisano 10 kwietnia Udostępnij Napisano 10 kwietnia 20 godzin temu, Pitt39 napisał: Dzieki. Jak będę w pobliżu to podbije, bo w Częstochowie jest wasz salon. Ktoś, coś, jeszcze?. W Częstochowie jest ładna ekspozycja tych słuchawek, więc warto zajrzeć. Powinni mieć obydwie wersje Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rms.pl Napisano 15 kwietnia Udostępnij Napisano 15 kwietnia Dnia 10.04.2024 o 10:21, Pitt39 napisał: Odsłuch będzie wyłącznie w domu w którym jest cicho, podobnie na zewnątrz budynku, wiec nie musze się specjalnie wygłuszać od otoczenia(mogą być w otwarte jeśli okażą się być wygodniejsze, mniej katujące słuch). Z otwartych mogę polecić do sprawdzenia Hifiman HE400se, większy komfort użytkowania zwłaszcza w ciepłe dni. Co do grania, nie mają tak podbitego basu jak 770, bardziej szybki i zwarty, góra także z mniejszym podbiciem, odtwarzana bardziej płynnie, nie męczy przy długich odsłuchach, bardzo dobra przestrzenność jak na tą cenę, bardziej rozbudowana niż w 770. Z zamkniętych grających z szybkim basem i wyeksponowaną, rozdzielczą góra pasma są jeszcze Shure SRH 440A lub Audio-Technica ATH-M40x 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Top Hi-Fi & Video Design Napisano 23 kwietnia Udostępnij Napisano 23 kwietnia Czy udało się coś kupić autorowi wątku ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts