Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano (edytowany)

Jakieś słuchawki w cenie  j.w

Muzyka: rock i metalowe granie, czyli tego czego mi brakuje z monitorów.

Wpięte: póki co w audiolab 6000a

Czego oczekuje: długi kabel i dobrze żeby były nauszne.

Zakup po taniości, więc krótka lista oczekiwań.

Zresztą to będzie słuchanie od wielkiego dzwona, bo nie jestem fanem słuchawek.

Edytowano przez Pitt39
Napisano
5 godzin temu, Pitt39 napisał:

Cześć

Widzę tu, dwie opcje:

I. Audio Technica AVC 500 https://www.tophifi.pl/sluchawki/sluchawki-nauszne/audio-technica-ath-avc500.html

II. Audio Technica A550Z https://www.tophifi.pl/sluchawki/sluchawki-nauszne/audio-technica-ath-a550z.html

Obydwie wersje są ciekawe, lekkie, łatwe do napędzenia. Jeśli preferujesz nie co uniwersalny styl, to wersja tańsza może Ci się bardziej spodobać.

A550Z mają zacięcie bardziej audiofilskie, dojrzalsze :)

W każdym razie, zapraszamy na prezentację do naszych oddziałów :)

Napisano
23 godziny temu, Pitt39 napisał:

Otwarte czy zamknięte, czego oczekujesz: rozdzielczości, niezbyt ostrej góry itp. tylko w tym budżecie to raczej nie powinno się mieć wygórowanych wymagań, byle jakoś grało, X2HR z otwartych są ok, Ultrasone sig pure z zamkniętych (ups poza budzetem).

Napisano (edytowany)
14 minut temu, San Sim napisał:

Otwarte czy zamknięte, czego oczekujesz: rozdzielczości, niezbyt ostrej góry itp. tylko w tym budżecie to raczej nie powinno się mieć wygórowanych wymagań, byle jakoś grało, X2HR z otwartych są ok, Ultrasone sig pure z zamkniętych (ups poza budzetem).

Tak, zdaję sobie sprawę że budżet jest minimalny, więc i oczekiwania nie są wygórowane(jeśli stwierdzę że odsłuch  na słuchawkach mi odpowiada, to zmiennie na coś innego).

Kwotę mogę podnieść w górę jeśli jest coś wartego uwagi.

Odsłuch będzie wyłącznie w domu w którym jest cicho, podobnie na zewnątrz budynku, wiec  nie musze  się specjalnie wygłuszać od otoczenia(mogą  być w otwarte jeśli okażą się być  wygodniejsze, mniej katujące słuch).

Z tego co czytam wyjście  słuchawkowe w takim audiolabie 6000a, to nic specjalnego,  wiec dobrze by było kupić jakiegoś DACa?

Edytowano przez Pitt39
Napisano
Dnia 10.04.2024 o 10:21, Pitt39 napisał:

Odsłuch będzie wyłącznie w domu w którym jest cicho, podobnie na zewnątrz budynku, wiec  nie musze  się specjalnie wygłuszać od otoczenia(mogą  być w otwarte jeśli okażą się być  wygodniejsze, mniej katujące słuch).

Z otwartych mogę polecić do sprawdzenia Hifiman HE400se, większy komfort użytkowania zwłaszcza w ciepłe dni. Co do grania, nie mają tak podbitego basu jak 770, bardziej szybki i zwarty, góra także z mniejszym podbiciem, odtwarzana bardziej płynnie, nie męczy przy długich odsłuchach, bardzo dobra przestrzenność jak na tą cenę, bardziej rozbudowana niż w 770.

Z zamkniętych grających z szybkim basem i wyeksponowaną, rozdzielczą góra pasma są jeszcze Shure SRH 440A lub Audio-Technica ATH-M40x

• 2 weeks later...