masiuss Napisano 18 kwietnia Udostępnij Napisano 18 kwietnia Dzień dobry wszystkim Już od dłuższego czasu nachodzą mnie myśli aby wejść w świat winyli, i proszę już doświadczone osoby o pomoc w wyborze 😁 Na początek budżet założony to 3000-4000zł i to najlepiej z wkładką, oczywiście biorę pod uwagę sprzęt nowy jak i używany ale nie wiem za bardzo na co zwrócić uwagę i gdzie takowy kupić aby nie wtopić wkładkę wolałbym nową. Gramofon będzie grał z Denonem PMA1500AE, głośniki Chario Lynx / Elac Vale 407 Sporo czytałem że z moim wzmacniaczem dobrze grają wkładki Denona z serii dl-103 i właśnie dlatego rozważam ją lub model dl-103r ale też znalazłem informację że do niej potrzeba odpowiednie ramię (cięższe). Możecie coś polecić aby to fajnie się zgrało ? Ponieważ to pierwszy gramofon to wolałbym automat ewentualnie pół automatyczny. Chciałbym się trzymać w tym budżecie ale oczywiście parę stówek nie robi różnicy jeżeli byłoby to uzasadnione Dziękuje wszystkim za sugestie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Palmos Napisano 18 kwietnia Udostępnij Napisano 18 kwietnia 6 godzin temu, masiuss napisał: Ponieważ to pierwszy gramofon to wolałbym automat ewentualnie pół automatyczny Jesli priorytetem jest tylko brak doświadczenia, a nie wygoda to na to nie patrz. Z pewnością nie będziesz miał problemu trafić igłą na początek płyty lub zatrzymać gramofon jak igła dojdzie do jej końca. 😉 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 19 kwietnia Udostępnij Napisano 19 kwietnia Cześć Zamykanie się na modele automatyczne oraz półautomatyczne mocno ogranicza wybór Na pewno warto sprawdzić Rega Planar 3 50th Anniversary (obecnie w fajnym zestawie), Pro-Ject Debut Pro S. W razie czego zapraszam do kontaktu i na odsłuch, w razie czego proś o Rafała - posiada bardzo szeroką wiedzę o gramofonach Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AutoPirat Napisano 21 kwietnia Udostępnij Napisano 21 kwietnia Dnia 19.04.2024 o 11:02, Q21 napisał: Zamykanie się na modele automatyczne oraz półautomatyczne mocno ogranicza wybór Niestety, to prawda. Kiedy spojrzysz wstecz, to wiele używanych znajdziesz w pięknie skonstruowanych automatach (osobiście uwielbiam takie konstrukcje). Teraźniejszość jest taka, że trzeba iść na kompromis. W tym budżecie, nowy gramofon z funkcją autostop, to coś znajdziesz pod siebie. A samo wejście w świat winylu, to bezwzględnie - krok na przód. Powodzenia! Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts