maciek72 Napisano 19 kwietnia Udostępnij Napisano 19 kwietnia Coś mnie tchnęło na wspomnienia z młodości i zamiłowanie do klimatów z muzyką 4AD Źródło Tidal Hi Res z Google Chromecast TV 4K , Oppo 105 D ( Już mam ) Myślę o mono blokach lub końcówce mocy . Jaka ? W klasie D ? Jakie głośniki ? Pokój 20-30m . 2 suby SVS SB 2000 lub 2 x Tannoy TS 2.8 . ( Mam takie i takie ) Celuje raczej w rynek wtórny. Choć oczekuję także na Fosi Audio V3 - mono Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Slawko69 Napisano 19 kwietnia Udostępnij Napisano 19 kwietnia Ciekawe. Kupować sprzęt pod muzę jednej wytwórni. Też lubię ich produkcję ale nigdy w ten sposób nie myślałem. Czy z klasą D nie będzie zbyt sterylnie? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michaudio Napisano 19 kwietnia Udostępnij Napisano 19 kwietnia Postawiłbym na wzmacniacz vintage, muza ejtisowa wyłącznie na piecyku z epoki. Ciepło brzmiący wzmacniacz + zimna fala z 4AD, to może dać synergię. Klasa d, to taka współczesna zimna fala we wzmacniaczach, podwojenie tego efektu zimna raczej frajdy nie da. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Slawko69 Napisano 19 kwietnia Udostępnij Napisano 19 kwietnia Świetnie to ująłeś Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chmarski Napisano 19 kwietnia Udostępnij Napisano 19 kwietnia 15 minut temu, michaudio napisał: Klasa d, to taka współczesna zimna fala we wzmacniaczach A ja się z tym nie zgodzę. Wrzucasz do jednego worka wszystko, a są implementacje, którym daleko do chłodu. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
száraz fehér Napisano 19 kwietnia Udostępnij Napisano 19 kwietnia To były czasy gdzie liczyła się jakość muzyki, a nie jakość nagrania. Wszystkie CD 4AD które mam (kilkanaście) zdają się to potwierdzać. No nie jest to Chesky. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michaudio Napisano 20 kwietnia Udostępnij Napisano 20 kwietnia Nie mam nic do klasy d, szanuję ją, natomiast nienachalna jakość nagrań pochodzących z 4AD powoduje MOIM ZDANIEM, że DLA MNIE strawniej zabrzmią na średnio mniej rozdzielczych i mocniej dogrzewających dźwięk piecach z lat produkcji tej muzyki. TO SUBIEKTYWNA, WYŁĄCZNIE MOJA OPINIA. Można się z nią nie zgadzać, posiadać własną zupełnie odmienną. Pozdrawiam, i przepraszam wszystkich potencjalnie urażonych. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Misio38 Napisano 20 kwietnia Udostępnij Napisano 20 kwietnia 7 godzin temu, michaudio napisał: Klasa d, to taka współczesna zimna fala we wzmacniaczach, Skąd wy bierzecie takie uogólnienia? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kn1234 Napisano 20 kwietnia Udostępnij Napisano 20 kwietnia 👂 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciek72 Napisano 20 kwietnia Autor Udostępnij Napisano 20 kwietnia Z klasą D faktycznie może być nie teges Same nagrania nie są najwyższej jakości , jeśli chodzi o realizację. Nie będzie , to zestaw pod jeden gatunek muzyczny , ale chciałbym , aby dobrze brzmiał w miarę swoich możliwości. Dużo słucham Chillout . elektroniki . Zazwyczaj na słuchawkach. Szykuję się przeprowadzka i chyba nie będzie już KD z tąd pomysł na nowe rozwiązanie. Może faktycznie pójść w vintage. Co ma wejście XLR , aby nie wyrwało kieszeni ? Jakie do tego głośniki ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Slawko69 Napisano 20 kwietnia Udostępnij Napisano 20 kwietnia Jeśli duzo słuchasz na słuchawkach to może warto zainwestować w dobry wzmak słuchawkowy? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michaudio Napisano 20 kwietnia Udostępnij Napisano 20 kwietnia Po wielu w mojej opinii nieudanych próbach zestawienia, jednego systemu do każdego rodzaju muzyki, zbudowałem zestaw oparty o wspólne źródła i dwa mocno różne brzmieniowo i częściowo różne jakościowo wzmacniacze i podobnie różne, dwie pary kolumn. Zależnie od jakości nagrań, nastroju odpalam raz jeden, raz drugi wzmacniacz. Od ponad roku odkąd zestawiłem sprzęt w ten sposób, po łącznie ponad 9 latach poszukiwań świetnie się bawię przy słuchaniu muzyki, wreszcie nic mnie nie uwiera, i nie czuję potrzeby żadnych zmian. A jeśli chodzi o sprzęt zbalansowany, to nie zawsze brzmi on lepiej od niezbalansowanego. Sam pozbyłem się prawie całego zestawu zbalansowanego, został mi z niego tylko przetwornik, i jest ok. Wszystko jest tak naprawdę wyłącznie kwestią naszych indywidualnych upodobań. Ja wolę muzykę niż ślepą pogoń za doskonałością dźwięku. To wyłącznie moja, subiektywna opinia, i można się z nią nie zgadzać. 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michaudio Napisano 20 kwietnia Udostępnij Napisano 20 kwietnia Warto też świadomie wybrać moment, w którym przestaje się gonić za doskonałością brzmienia sprzętu. U mnie nastąpił, gdy nadmierna analityczność i rozdzielczość zabrała mi radość że słuchania gorzej zrealizowanej muzyki. Jako że muzyka jest dla mnie najważniejsza, to zrobiłem jak wyżej. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciek72 Napisano 20 kwietnia Autor Udostępnij Napisano 20 kwietnia Oppo ma zbilansowane wyjście . Nigdy nie używane takiego połączenia i z tąd pomysł @Slawko69 jaki wzmacniacz potrafi dać przyjemność ? Także nie obcowałem z takim cudem . Słuchawki mam zamknięte Beyerdynamic DT 770 pro . Może z czasem dorosnę do czegoś poważniejszego Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Slawko69 Napisano 20 kwietnia Udostępnij Napisano 20 kwietnia Jak wzmacniacz może dać przyjemność? Dobre pytanie , ale odpowiedzi tyle ilu uczestników tego forum. Jednemu będzie pasował zimny i analityczny Hegel a innemu ciepła , smolista lampa. To poszukiwnie może nie mieć końca.. Ja od roku mam Denona PMA 2500 i jestem bardzo zadowolony a już z tyłu głowy pojawiają się myśli a może " coś lepszego"? Ale do 4AD osobiście szukałbym czegoś cieplejszego Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michaudio Napisano 20 kwietnia Udostępnij Napisano 20 kwietnia Szukaj wzmacniacza słuchawkowego z możliwością korekcji. Bo jej brak oznacza ruletkę, szansa trafienia w twój gust jest znikoma. Problem polega na tym, że wszyscy oferują nam sprzęty brzmiące liniowo, a nasze uszy liniowo nie słyszą. Dopiero po dołożeniu lekkiej "v-ki" możemy usłyszeć dźwięk naprawdę zrównoważony, dopasowany do odwrotnej "v-ki" naszych uszu. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts