Pyncz84 Napisano 20 kwietnia Udostępnij Napisano 20 kwietnia Witam Chciałbym zapytać jak podpiąć, jeśli jest to możliwe, subwoofer jednocześnie do amplitunera jak i wzmacniacza zintegrowanego. Mam system kina z amplitunerem Marantz sr7013 do niego mam podpięty subwoofer Klipsh R120SW przez gniazdo L LFE subie i wzmacniacz Marantz pm 8006 jako końcówkę mocy. Czy słuchając stereo ze wzmacniacza mogę go również podłączyć przez wyjście preout do subwoofera przez pozostałe gniazdo R w subwooferze i czy użyć jednego kanału preout czy obydwu używając kabla Y z dwoma wtykami z jednej i pojedyńczym z przeciwnej? Jeśli jest to możliwe to czy sluchając kina domowego ze wzmacniaczem w trybie końcówki mocy bedzie on również zdwajał sygnał i podawał go przez preout do subwoofera? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubakk Napisano 20 kwietnia Udostępnij Napisano 20 kwietnia Mam podpięty ampli i wzmacniacz do 1 suba , trzeba dokupić rozdzielacz by sobie przełączać , teoretycznie pewnie na zwykłym rozdzielaczu też zadziała ,ale szkoda mi jakby lampa sfajczyła mi amplituner czy odwrotnie kiedy oba są na zasilaniu Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pyncz84 Napisano 22 kwietnia Autor Udostępnij Napisano 22 kwietnia Witam Jeśli to nie tajemnica jakiego rozdzielacza kolego używasz? Jakiś link? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seb Napisano 22 kwietnia Udostępnij Napisano 22 kwietnia Można użyć Dynavox Aux-S. Na wejściu podłączasz amplituner z wyjścia sub i wzmacniacz z pre out. Na wyjściu podłączasz suba. wydaje mi się, że wystarczające będzie podłączyć sub i ampli pojedynczym kablem, a wzmacniacz kablem typu Y. Działa to bardzo dobrze, najpierw rozłącza jedno wejście, a potem załącza drugie, więc żadne zwarcie nie grozi sprzętom. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts