Dave1111 Napisano 26 kwietnia Udostępnij Napisano 26 kwietnia Cześć, Mam lg 70um7450pla i soundbar spd7y . Niestety nie mam opcji earc, łączy się przez arc. Ma ktoś jakiś pomysł jak połączyć earc? W ustawieniach LG nie mam takiej możliwości Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PanKlor Napisano 26 kwietnia Udostępnij Napisano 26 kwietnia Jeżeli oba urządzenia obsługują to sprawdź kabel. Poza tym to ma tylko znaczenie jeżeli chcesz podłączyć konsole ps5/xsx lub odtwarzacz bd do telewizora i masz system kina który to wykorzysta. Krotko mówią w przypadku soundbara nie zawracaj tym sobie głowy. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Butler Napisano 27 kwietnia Udostępnij Napisano 27 kwietnia Dokładnie tak. EARC jest konieczny tylko jeśli zamierzasz pod TV podłączać sprzęt który oferuje bezstratny dźwiek TrueHD lub DTS-HD MA. Do takich można zaliczyć konsole PS5/XBOX, oraz wszelkiej maści playery/odtwarzacze potrafiące odczytać ścieżki lossless. Korzystając z samego TV nie masz dostępnych tych formatów, wszystkie serwisy VOD oraz TV bez problemu uciągnie zwykłe ARC. Druga sprawa to sens eARC w belce. Nawet jak masz peryferia j.w. podłączone pod TV, to i tak nie odczujesz różnicy. A dźwięk i tak będzie bo z automatu w locie będzie przekształcany w kompatybilne z sounbarem AC3. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dave1111 Napisano 27 kwietnia Autor Udostępnij Napisano 27 kwietnia Ok, dzięki. Nie zawracam sobie glowy Mam jeszcze inny problem, na netflixie nie włącza mi się opcja dolby atmos, na innych portalach HBO , Amazon działa. Spotkał się ktoś z tym? Wiem, że to fake ale jak się włącza dolby to belka ma lepszy dźwięk. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Butler Napisano 27 kwietnia Udostępnij Napisano 27 kwietnia Pomijając dźwięk. Jaki masz plan taryfowy Netfliksa? Sprawdzasz na oryginalnej ściezce dźwiękowej? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dave1111 Napisano 27 kwietnia Autor Udostępnij Napisano 27 kwietnia Tak, mam premium. Tak, na oryginalnej , dlatego nie rozumiem co jest. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 29 kwietnia Udostępnij Napisano 29 kwietnia Nie przejmuj sie. Jak wspomniane wyzej i tak nie wykorzystasz tego. Zapewne to kwestia jakis ustawień. Ale dzwiek i tak będzie taki sam. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts