Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano

Cześć,

Chciałbym skompletować zestaw WiiM Mini + para niewielkich kolumn aktywnych. Kolumny miałyby posiadać wyjście USB Power, którym mógłbym zasilić WiiM-a oraz wejście cyfrowym do sygnału z WiiM-a.

Zestaw będzie stał na biurku obok monitora, więc nie mogą być to kolumny zbyt duże. Zależy mi na wyjściu USB Power, aby uniknąć podłączania dodatkowego zasilacza do WiiM-a. Mile widziane, choć niekonieczne, drugie USB do podłączenia sygnału z kompa.

Zauważyłem, że takie możliwości mają kolumny Argon Audio Fenris A4 tj. wyjście "USB Power 0.5A max" + optyk. Brakuje im tylko portu USB na sygnał z kompa, ale bez tego przeżyję.

Dwa pytania:

1. Czy ktoś jest w stanie potwierdzić, że taki połączenie będzie działać, tj. WiiM wetknięty w USB Power oraz optyka?
  2. Czy można lepiej aniżeli z powyższymi Fenris-ami?

Z góry dzięki za pomoc i pozdrawiam!

Widzę, że Klipsche mają USB audio input, ale znowu brakuje im USB Power. Albo, albo... :)

Napisano
21 minut temu, marcinc napisał:

Czy ktoś jest w stanie potwierdzić, że taki połączenie będzie działać, tj. WiiM wetknięty w USB Power oraz optyka?

Będzie działać.

23 minuty temu, marcinc napisał:

Czy można lepiej aniżeli z powyższymi Fenris-ami?

Rozważyłbym też Elac'i Connex. One mają USB Input i port USB coprawda podpisany update, ale wydaje mi się że napięcie w nim spokojnie obsłuży Wiim'a Mini - on wymaga mało bo około 0.22A.