Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano
11 godzin temu, Fandiscopolo napisał:

Brak basu z plyt gramofonowych....co za belkot!!!!

Poczytalem o PLX 1000 bo chyba go postawie zamiast Duala,no chyba ze sie zabiore wreszcie za budowe plinty.Tak wiec wystepowal,nie wiem czy caly czas ma to miejsce,problem z luzem lozysk ramienia.Poprawienie fabryki ponoc jest bardzo latwe i szybkie.

Osobiscie zamiast zabaw w kable (tak na poczatek!) proponuje zakup pre gramofonowego i podlaczenie do czegos lepszego niz piec wielozadaniowy Onkyo w ktorym pre bedzie na pewno slaaabe.

Rozumiem a jaki przedwzmacniacz gramofonowy możecie polecić ?.

Ja osobiście natknęłem się i zacząłem czytać o Cambridge Audio ALVA DUO i wydaje mnie sie spoko tylko, że nie mogę znaleźć w kolorystyce czarnej co o nim myślicie ?. 

Czy lepiej pójść w coś innego, dajcie znać, dzieki.

Angeeel

Napisano
15 godzin temu, Angeeel napisał:

Rozumiem a jaki przedwzmacniacz gramofonowy możecie polecić ?.

Ja osobiście natknęłem się i zacząłem czytać o Cambridge Audio ALVA DUO i wydaje mnie sie spoko tylko, że nie mogę znaleźć w kolorystyce czarnej co o nim myślicie ?. 

Czy lepiej pójść w coś innego, dajcie znać, dzieki.

Angeeel

W podobnej cenie kupisz Audiokultura Iskra 1. Możliwości zdecydowanie większe nić w przypadku ALVA DUO.

Napisano
Dnia 7.05.2024 o 09:43, Angeeel napisał:

zagłębiając się w temat natknęłem się na gramofon - Technics SL-1500C wiem, że cena jest znacznie większa od Pioneer PLX 1000

ten pierwszy, droższy, to posiada już wbudowany

Napisano
1 godzinę temu, AutoPirat napisał:

ten pierwszy, droższy, to posiada już wbudowany

Masz na myśli, że Technics SL-1500C posiada wbudowany przedwzmacniacz już w sobie i nie trzeba kupować osobno, oddzielnie przedwzmacniacz to jak by to miało miejsce przy Pioneer DJ PLX-1000. 

To może Technics SL-1500C byłby lepszym wyborem.

Angeeel