Camelus Napisano 7 maja Udostępnij Napisano 7 maja Cześć, Przymierzam się do zakupu mini wieży/zestawu stereo w prezencie dla syna na 18kę :). Trochę mam zgryz, bo poprzeglądałem trochę oferty i z gotowych wież za dużego wyboru nie ma - ale do rzeczy. Z wymagań co musi być: - napęd CD - USB na froncie - bluetooth Budżet ok. 3 tys PLN (bez kabli), sprzęt raczej wolałbym nowy/outlet niż używki - da się coś sklecić w tym budżecie? Rok temu pewnie zamówiłbym Pianocrafta 570 i byłoby po problemie, ale teraz niestety tych modeli już nie ma. Taki Magnat MC200 znowu nie ma USB. Z mini wież to ewentualnie Panasonic SC-PMX802 - ten ma wszystko niby co ma być - tylko nie wiem na ile jest wart swojej ceny. Gdzieś jeszcze pojawiają się podstawowe Pianocrafty 370 - tutaj ewentualnie wymieniłbym głośniki np. na Elac Debut B5 (i kable głośnikowe też ) - i pewnie na jakiś czas by wystarczyło. Przeglądałem forum, ponoć rozwiązania sieciowe/bezprzewodowe w wieżach Denona są takie sobie - ktoś ma tutaj doświadczenie? No chyba, że coś się poskłada z podstawowych klocków w tym budżecie - będę wdzięczny za sugestie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
terracan1929 Napisano 7 maja Udostępnij Napisano 7 maja Wiem, że wolałbyś sprzęt nowy, ale tu masz stan "jak nowy" za 2800 zł. A ta 670 "wciąga nosem" wspomnianą przez Ciebie 570-kę. https://www.olx.pl/d/oferta/yamaha-pianocraft-cd-nt670-i-a-670-CID99-IDZECdP.html Niestety nowego takiego sprzętu już raczej nigdzie nie dostaniesz. Z "podstawowych" klocków jak piszesz, to w 3 tysiąch cały zestaw z CD, USB, ciężko będzie Ci coś znaleźć. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Camelus Napisano 7 maja Autor Udostępnij Napisano 7 maja Dzięki za odpowiedź. Ta 670 wygląda znośnie, muszę dopytać, ile dokładnie oznacza „jak nowy” Poczekam jeszcze na inne sugestie. Wciąż mimo wszystko wolałbym jednak nowe. Zobaczymy. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomasz S. Napisano 7 maja Udostępnij Napisano 7 maja Napęd CD czy USB na froncie trochę komplikuje sprawę. To wymagania dla wygody 18 latka czy raczej Twoje ? Inaczej można by złożyć coś jak Wiim Amp + fajne podstawki. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Camelus Napisano 8 maja Autor Udostępnij Napisano 8 maja 9 godzin temu, Tomasz S. napisał: Napęd CD czy USB na froncie trochę komplikuje sprawę. To wymagania dla wygody 18 latka czy raczej Twoje ? Inaczej można by złożyć coś jak Wiim Amp + fajne podstawki. To nie moje wymagania, tylko właśnie 18 latka - ja bym osobiście zrezygnował z bluetootha Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Camelus Napisano 13 maja Autor Udostępnij Napisano 13 maja OK, poszperałem trochę i znalazłem coś co być może załatwiłoby sprawę. Wzmacniacz Yamaha R-S202D. Załatwia sprawę bluetootha, tylko nie wiem czy warto pchać się w ten klocek - jeszcze poszukam opinii CD Yamaha CD-S303. Załatwia sprawę CD i USB. Do tego kolumny podstawkowe (widzę, że jest kilka tematów obok, to popatrzę ). No i wtedy w miarę mieszczę się w budżecie. Miałoby to sens? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Camelus Napisano 12 czerwca Autor Udostępnij Napisano 12 czerwca Zostawiam raport sytuacyjny, gdyby ktoś miał podobny temat. Idąc za sugestią @terracan1929 przemogłem się i poszukałem jednak czegoś używanego - i udało się złapać w miarę świeżą (jeszcze na gwarancji) Yamahę 670. Póki co z oryginalnymi kolumnami - zobaczymy czy wg. głównego użytkownika będzie potrzeba Na razie jest bardzo zadowolony, ale wiadomo, jak to z audio Do wymiany poszły tylko oryginalne kable głośnikowe i interkonekty (obie opcje obsługuje teraz Melodika) No i udało się zmieścić w budżecie. Dzięki za sugestie Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WaldekA Napisano 13 czerwca Udostępnij Napisano 13 czerwca Będzie zadowolony. Ja w swojej postawiłem na cieplejsze Heco Aurora 300. Oryginalne NS-BP301 grały trochę za ostro jak dla mnie. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
terracan1929 Napisano 13 czerwca Udostępnij Napisano 13 czerwca Dnia 12.06.2024 o 12:56, Camelus napisał: Dzięki za sugestie Na zdrowie Oby sprzęt się spisywał, a młody był zadowolony jak najdłużej. Mój starszy syn, od 3 lat gra na moim starym Pianocrafcie 840. Dokupiłem mu do tego Zensory 3 oraz WXA-D 10 i jak mówi nic więcej do szczęścia nie jest mu potrzeba. 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Top Hi-Fi & Video Design Napisano 13 czerwca Udostępnij Napisano 13 czerwca 6 godzin temu, WaldekA napisał: Będzie zadowolony. Ja w swojej postawiłem na cieplejsze Heco Aurora 300. Oryginalne NS-BP301 grały trochę za ostro jak dla mnie. NSBP 301 to przeciętne monitorki. Lepiej sprzedać i nawet dołożyć niewiele do Indiany Linę Nota 260X https://www.tophifi.pl/glosniki/glosniki-podstawkowe/indiana-line-nota-260.html 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 14 czerwca Udostępnij Napisano 14 czerwca Albo Aurore 300, KEF Q350, ELAC B6.2 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Camelus Napisano 14 czerwca Autor Udostępnij Napisano 14 czerwca Niech pogra trochę na tych monitorach Yamahy, później się przejdziemy po salonach posłuchać - coś z listy, którą sugerujecie się wybierze. W sumie mało brakło do innego zestawu (z ELACami B6.2). W sumie może to pomysł na prezent na gwiazdkę 🙈 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 14 czerwca Udostępnij Napisano 14 czerwca A jaka wtedy elektronika miała być? Te Elaci zawsze moga wylądować z tą Yamaha. A ich cena jest obecnie na prawde bardzo atrakcyjna. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WaldekA Napisano 14 czerwca Udostępnij Napisano 14 czerwca 19 godzin temu, Top Hi-Fi & Video Design napisał: NSBP 301 to przeciętne monitorki. Lepiej sprzedać i nawet dołożyć niewiele do Indiany Linę Nota 260X https://www.tophifi.pl/glosniki/glosniki-podstawkowe/indiana-line-nota-260.html Przyznaję że też je rozważałem, ale że mam już Aurory 700 to wziąłem 300. I jak dla mnie do elektroniki, której w większości słucham pasują w sam raz. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Top Hi-Fi & Video Design Napisano 14 czerwca Udostępnij Napisano 14 czerwca 6 godzin temu, Camelus napisał: Niech pogra trochę na tych monitorach Yamahy, później się przejdziemy po salonach posłuchać - coś z listy, którą sugerujecie się wybierze. W sumie mało brakło do innego zestawu (z ELACami B6.2). W sumie może to pomysł na prezent na gwiazdkę 🙈 A te B6.2 byłby do oddania za 999 zł na dziś 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Camelus Napisano 14 czerwca Autor Udostępnij Napisano 14 czerwca 6 godzin temu, Piotr Sonido napisał: A jaka wtedy elektronika miała być? Te Elaci zawsze moga wylądować z tą Yamaha. A ich cena jest obecnie na prawde bardzo atrakcyjna. Yamaha R-N303D. Ale że w wymaganiach musiał być CD, no to się nie spięło budżetowo 24 minuty temu, Top Hi-Fi & Video Design napisał: A te B6.2 byłby do oddania za 999 zł na dziś Na dziś to już budżet się wyczerpał 😅. Ale będę pamiętał jak coś Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 17 czerwca Udostępnij Napisano 17 czerwca Dnia 14.06.2024 o 14:44, Camelus napisał: Yamaha R-N303D. Ale że w wymaganiach musiał być CD, no to się nie spięło budżetowo Rozumiem. B6 fajne paczki także na przyszlość mozna mieć na uwadzę. Dnia 14.06.2024 o 13:54, WaldekA napisał: Przyznaję że też je rozważałem, ale że mam już Aurory 700 to wziąłem 300. I jak dla mnie do elektroniki, której w większości słucham pasują w sam raz. I dobrze bo 300tki to fajne kolumny. Nie zrobiłeś źle. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts