Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano

Druga moja oferta - Nuda Phono MM/MC w wersji dual mono.
O samym pre nie będę pisał - jest dobrze znane Forumowiczom. Moja wersja układowo nie odbiega w żaden sposób od wersji Ahaji. Elektrycznie to ten sam projekt, uwzględniłem w nim jedynie wszystkie sugestie i zmiany wprowadzone "po drodze" przez Konstruktora. Również pcb jest wykonane w oparciu o oryginał - zmiana to podzielenie sekcji MM w ten sposób by dipswitche można było elegancko wystawić na tylną ściankę. 
Co do komponentów - zastosowałem wszystko co najlepsze. Części kupowane w TME, Mouser, Rezystory.net.
Zasilanie na 2 transformatorach w wersji audio z Toroidy.pl. Dodatkowo kubki ekranujące o grubości >5mm ze stali węglowej.
Wszystkie stabilizatory to Linear LT, dławiki i dużo pojemności (60000uF na kanał) zbocznikowanej zgodnie z zaleceniami.
Na płytkach poszczególnych sekcji również stabilizatory LT. Kondensatory elektrolityczne Nichicon, rezystory o niskim ppm,  małej tolerancji - Dale, Vishay. W układzie korekcji kondensatory o niskiej tolerancji. Okablowanie sygnałowe Neotech. W sekcji MM najlepsze możliwe scalone opampy - BB OPA627. Sekcja MC jest nie obsadzona - dołączam do oferty pary BB OPA27, LME49710 - można samemu sprawdzić i dobrać dźwięk pod osobiste preferencje. 
Na obudowie wyłącznik z bursztynowym podświetlaniem, gniazda RCA z Modushop.
Konstrukcja obudowy to mój projekt. Wykonana jest z aluminium 5mm, a dół i górna pokrywa z wkładkami bocznymi z lakierowanego na matowo drewna dębowego. Miałem na uwadze możliwe krótkie połączenia i odpowiednie rozmieszczenie poszczególnych modułów. Transformatory, wyłącznik i gniazdo zasilające 230V znajdują się z przodu obudowy.
Całość jest kompaktowa - wysokość bez kolców 18cm, wymiary podstawy - 25x25cm. Kolce ~4 cm. Elementy obudowy wykonały częściowo firmy zewnętrzne. Lakierowanie to 3 warstwy  - podkład, kolor i lakier bezbarwny.
Napisy grawerowane w drugiej warstwie, zabezpieczone warstwą lakieru.
Pre ma 3 lata, budowa trwała około pół roku:)
Cena to 2800 zł.
Chętnie odpowiem na pytania - zapraszam do kontaktu przez PW lub 660767224. 
Mirek

_DSC0422.jpg

_DSC0424.jpg

_DSC0434.jpg

_DSC0438.jpg

_DSC0447.jpg

_DSC0452.jpg

_DSC0467.jpg

_DSC0471.jpg

_DSC0472.jpg

_DSC0476.jpg