PanKlor Napisano 25 września Udostępnij Napisano 25 września 8 minut temu, JakubAndryszczak napisał: Serdecznie dziękuję za odpowiedź na zadane pytanie. Przepraszam jeżeli przeoczyłem pytanie Waszej Wysokości. Tak takie ustawienie odciąży wzmacniacz. I co z tego? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JakubAndryszczak Napisano 25 września Autor Udostępnij Napisano 25 września Przed chwilą, PanKlor napisał: Przepraszam jeżeli przeoczyłem pytanie Waszej Wysokości. Tak takie ustawienie odciąży wzmacniacz. I co z tego? Pytaniem było, czy odciąży pozostałe dwie kolumny z części pasma. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PanKlor Napisano 25 września Udostępnij Napisano 25 września 1 minutę temu, JakubAndryszczak napisał: Pytaniem było, czy odciąży pozostałe dwie kolumny z części pasma. Też. I co z tego? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 26 września Udostępnij Napisano 26 września A ja bym powiedział że nie odciąży bo jak? Ten wzmacniacz nie ma filtra do edycji jakie pasmo idzie na kolumny. One będa grały tak jak grały. Dojdzie tylko niski bas którego teraz nie ma. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PanKlor Napisano 26 września Udostępnij Napisano 26 września @Piotr Sonido jak masz regulacje tonów i zrobisz -10 dB na basie to jednak odciążysz sprzęt w tym zakresie. Dalej go bedzie grał tylko ciszej. Czyli wykonają mniej pracy i bedxie im potrzebna mniejsza moc. Chociaż dalej uważam pomysł za delikatnie mówiąc nietrafiony... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JakubAndryszczak Napisano 26 września Autor Udostępnij Napisano 26 września (edytowany) 24 minuty temu, PanKlor napisał: @Piotr Sonido jak masz regulacje tonów i zrobisz -10 dB na basie to jednak odciążysz sprzęt w tym zakresie. Dalej go bedzie grał tylko ciszej. Czyli wykonają mniej pracy i bedxie im potrzebna mniejsza moc. Chociaż dalej uważam pomysł za delikatnie mówiąc nietrafiony... O to mi dokładnie chodziło. Tak czy siak będę kompletował kino, niestety przez wyższe priorytety (wykończeniówka, powiększenie rodziny etc.) nie mogę sobie pozwolić na kupno całości na raz, mogę co najwyżej dokładać nowe elementy do zestawu. Zakup subwoofera wydaje mi się sensowny ponieważ (jeśli to wykonalne) głośnik w zabudowie kuchennej będzie mniej "brzęczał" przy niskich tonach. Zakup samego amplitunera w kontekście "na teraz" niewiele by zmieniał, oprócz crossovera. Edytowano 26 września przez JakubAndryszczak Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PanKlor Napisano 26 września Udostępnij Napisano 26 września To nie kupuj nic. Pozbieraj jeszcze trochę i np. kup sobie kolumny na front. Ja też swojego zestawu nie kupiłem na raz... 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 27 września Udostępnij Napisano 27 września 23 godziny temu, PanKlor napisał: @Piotr Sonido jak masz regulacje tonów i zrobisz -10 dB na basie to jednak odciążysz sprzęt w tym zakresie. Dalej go bedzie grał tylko ciszej. Czyli wykonają mniej pracy i bedxie im potrzebna mniejsza moc. Chociaż dalej uważam pomysł za delikatnie mówiąc nietrafiony... Idąc tym tropem tak. Ale odcinac takie kolumny jeszcze na -10 to stracimy nie tylko basy. To gwarantuje że będzie to miało wpływ na średnice tez. Z takich kolumn realnie ile "oszczedzimy" na tej wydajnosci? 22 godziny temu, PanKlor napisał: To nie kupuj nic. Pozbieraj jeszcze trochę i np. kup sobie kolumny na front. Ja też swojego zestawu nie kupiłem na raz... Zgadzam się. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts