konradzzzzz Napisano 3 czerwca Udostępnij Napisano 3 czerwca Dzień doby Kino domowe już mam więc tym razem potrzebuje jakiś zestaw by podłączyć pod telewizor i posłuchać muzyki subwoofer mam Monitor audio gold W15 został mi z kina domowego tam wymieniłem na większy więc chciałbym go tutaj wykorzystać i myślę dokupić Głośniki 2 sztuki Monitor audio Gold 100 Więc byłby zestaw stereo z subem tylko czym to napędzić jakieś pomysły ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 4 czerwca Udostępnij Napisano 4 czerwca Cześć Wiele zależy od Twojego budżetu i oczekiwań co do funkcjonalności. Goldy jedni ludzie lubią ze wzmacniaczami jaśniejszymi, inni z cieplejszymi. Z opcji uniwersalnych na pewno warto sprawdzić Cambridge Audio EVO 150, Marantza Model 40n W razie czego zapraszam do kontaktu i na odsłuchy Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
konradzzzzz Napisano 4 czerwca Autor Udostępnij Napisano 4 czerwca W sumie pokój jest 35 M2 więc czy wogule monitory goldy 100 z tym subem wystarcza ? Nie chcę grać głośno bardzo od tego mam salkę kinowa ale jednak żeby znów nie było za cicho ? I jak to jest wzmacniaczem bo jak będę oglądał film to tv muszę podłączyć z wzmacniaczem przez kabel optyczny a suba jak ? Kablem RCA przez wyjścia preaut ? Widzę też wzmacniacze typu wiim on ma wyjście sub ale czy on dekoduje ścieżkę dźwięku która została nagrana filmie dla suba ? Myślałem też o wzmacniaczach arcama nie zagrają lepiej niż ten Cambridge ? Bo w kinie domowym przeszlem z Cambridga na arcama i to była dobra decyzja Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 5 czerwca Udostępnij Napisano 5 czerwca Wystraczą. Bo to wydajny subwoofer a Gold 100 gra świetnie góra i średnica. Da rady w takiej powiechni Faktycznie EVO 150 będzie tu dobrym kompanem. Także Lyngdorf albo Arcam SA30 jesli jeszcze znajdziesz. 10 godzin temu, konradzzzzz napisał: W sumie pokój jest 35 M2 więc czy wogule monitory goldy 100 z tym subem wystarcza ? Nie chcę grać głośno bardzo od tego mam salkę kinowa ale jednak żeby znów nie było za cicho ? I jak to jest wzmacniaczem bo jak będę oglądał film to tv muszę podłączyć z wzmacniaczem przez kabel optyczny a suba jak ? Kablem RCA przez wyjścia preaut ? Widzę też wzmacniacze typu wiim on ma wyjście sub ale czy on dekoduje ścieżkę dźwięku która została nagrana filmie dla suba ? Myślałem też o wzmacniaczach arcama nie zagrają lepiej niż ten Cambridge ? Bo w kinie domowym przeszlem z Cambridga na arcama i to była dobra decyzja Ale moment to ma być osobny system czy sprzęgnięty z Twoim kinem? Bo teraz nieco mieszasz. Wiim amp nie dekoduje sygnały kinowego. Jak każdy inny wzmacniacz stereo. Jak puszisz sygnał stereo dzwiek bedzie. Jak multikanałowy to bedzie pisk albo nic. Tego suba możesz podłączyć pod łącza sub, pre out itp w wzmacniaczu. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
konradzzzzz Napisano 5 czerwca Autor Udostępnij Napisano 5 czerwca Nie to osobny pokój osobny zestaw . A budżetowy Cambridge cxa61 starczy pod te monitor audio ? Czy dozo lepiej np zagra arcam są 20 lub sa30? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 5 czerwca Udostępnij Napisano 5 czerwca Moim zdaniem CXA61 to za mało, do tego góra może być nieprzyjemna w takim zestawieniu. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts