soq Napisano 10 grudnia 2024 Autor Udostępnij Napisano 10 grudnia 2024 Witajcie, po zakupie ampli Yamaha v6a i suba fyne 3.12, chciałbym zacząć wymieniać głośniki i standardowe pytanie, polecacie coś do tej konfiguracji? Dodam że z moich taga 606 jestem w miarę zadowolony, ale może doradzicie coś co wyrwie z butów większe tagi 807 mają sens? Czy lepiej iść w całkiem co innego? Kino domowe i muzyka - głównie rock, metal. Pozdr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 11 grudnia 2024 Udostępnij Napisano 11 grudnia 2024 @soq a czego obecnie Ci brakuje w dźwięku? Co chciałbyś zmienić? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
soq Napisano 11 grudnia 2024 Autor Udostępnij Napisano 11 grudnia 2024 Hmm mocy, klarowności, szczegółowości? Ogólnie zauważyłem już zmianę na gorsze w samej muzyce w porównaniu do poprzedniego amplitunera Pioneer 527. Dźwięk jest jakby słabszy, no ale amplituner Yamahy wygrywa obsługą airplay2 i Dolby atmos wygrywają w kinie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 11 grudnia 2024 Udostępnij Napisano 11 grudnia 2024 To jakieś jaśniejsze kolumny może, pokroju Monitor Audio Silver 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 14 grudnia 2024 Udostępnij Napisano 14 grudnia 2024 Zgadzam się. Nawet wersja 200 Albo Magnat Signature. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
soq Napisano 23 godziny temu Autor Udostępnij Napisano 23 godziny temu Przyznam że silvery wykraczają sporo poza budżet, zwłaszcza że po kolumnach chciałem dokupić centralny i potem tylne. Jeszcze ewentualnie 200, ale czy od nich nie lepsze byłyby bronze 500? Czy bronze 200 (cenowo już lepiej) wypadają dużo gorzej? I z kolei jak się do tych wszystkich mają magnat signature 505 i 507 - te monitor audio warte takiej dopłaty? Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 8 godzin temu Udostępnij Napisano 8 godzin temu Silver i Bronze grają inaczej. Jasne ze Bronze 500 będzie miał wiecej dołu. Ale Silver 200 ma lepszą górę i środek pasma. Może lepszym wyjsciem jest Silver 200 na front i centralny silver a Bronze FX czy to 50tki na tył.? Bardzo by Ci to przeszkadzało? Miejsce na oszczędności jest właśnie tu. Albo nawet Silver 100 na przody. Magnaty ja osobiscie bardzo lubię. To sa kolumny nieco bardziej jasne. Bardzo dokładne w górze pasma. trzeba to lubić. Ale moim zdaniem jak najbardziej godne uwagi i odsłuchu. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
soq Napisano 2 godziny temu Autor Udostępnij Napisano 2 godziny temu Jest mały problem z konfiguracją podaną przez Ciebie Piotrze sam centralny silver kosztuje tyle co dwa fronty magnata 507 więc one jednak zupełnie odpadają. Nie zapominajmy jaki mam ampli - v6x, więc szału za pewnie i tak by nie było. Nawet zastanawiam się nad frontami magnata 505, widzę że w stosunku do 507 maja jeden niskotonowy mniej, ale może nie byłoby to bardzo odczuwalne skoro jest sub? No i tak sobie myślę, że skoro np center signature (który i tak nie jest tani) waży trzy razy tyle co mój obecny tagi, to chyba i tak będzie przepaść? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts