Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano (edytowany)

Witam,

Proszę o pomoc w doradzeniu słuchawek (i ewentualnie jakiś dac/amp) do max 1000zł. Interesuje mnie przede wszystkim szeroka scena (głównie pod gry), dosyć neutralny dźwięk bez basu tłumiącego wszystkie inne tony (z małym ale, ponieważ w odtwarzaczach lubię na moich aktualnych Viro Plus USB zwiększyć delikatnie wysokie i niskie tony czy zmniejszyć środek, jak zwał tak zwał). Jestem raczej otwarty na słuchawki nauszne/dokanałowe (IEM czy jakoś tak), byle były w miarę wygodne przy długich sesjach, jak i ewentualny wzmacniacz może być na USB, USB-C lub klasycznie Jack 3,5mm. Za ewentualne błędy przepraszam, nie jestem ekspertem, ani nawet amatorem.

Z góry dziękuję :)).

Edytowano przez Bartłomiej04
Napisano
Dnia 19.06.2024 o 19:52, Bartłomiej04 napisał:

Witam,

Proszę o pomoc w doradzeniu słuchawek (i ewentualnie jakiś dac/amp) do max 1000zł. Interesuje mnie przede wszystkim szeroka scena (głównie pod gry), dosyć neutralny dźwięk bez basu tłumiącego wszystkie inne tony (z małym ale, ponieważ w odtwarzaczach lubię na moich aktualnych Viro Plus USB zwiększyć delikatnie wysokie i niskie tony czy zmniejszyć środek, jak zwał tak zwał). Jestem raczej otwarty na słuchawki nauszne/dokanałowe (IEM czy jakoś tak), byle były w miarę wygodne przy długich sesjach, jak i ewentualny wzmacniacz może być na USB, USB-C lub klasycznie Jack 3,5mm. Za ewentualne błędy przepraszam, nie jestem ekspertem, ani nawet amatorem.

Z góry dziękuję :)).

Cześć,

Obowiązkowo, zerknij no i przesłuchaj sobie Audio Technice A550Z

https://www.tophifi.pl/sluchawki/sluchawki-nauszne/audio-technica-ath-a550z.html

Istnieje spora szansa, że właśnie trafisz w swój gust :)

ale obowiązkiem będzie dołożenie do nich wzmacniacza z DAC, który wyciągnie ich potencjał, a mianowicie 

Audioquest Dragonfly chociażby w wersji Black

https://www.tophifi.pl/sluchawki/wzmacniacze-sluchawkowe/audioquest-dragonfly-black.html

zachęcamy na testy :):)