Skocz do zawartości

Głośniki Revival Audio Sprint 4 + Wzmacmiacz audio Lyngdorf Tdai-1120 - co myslicie o takim zestawie?

Recommended Posts

Napisano

Witam ,

Do salonu połączonego z Kuchnią (27m2 część TV + 14m2 otwarta kuchnia) poszukuje zestawu stereo 2.1 z dobry basem do oglądania filmów i słuchania muzyki (głównie TV oraz muzyka EDM, eletro, rock).  Budżet: 15-20 tys zł.  Rozglądam sie juz drugi miesiąc i tym wiecej czytam tym bardziej głupieje dlatego proszę was tu troszke o wsparcie.

Własnie wróciłem z odsłuchu w sklepie Audio gdzie zapronowali mi poniższy zestaw:

Głośniki Revival Audio Sprint 4 +  Wzmacmiacz audio Lyngdorf  Tdai-1120

nie znam producenta ani tych głośników ani wzmacniacza stąd pytanie do was co o takim zestawie myślicie. Zależy mi na mocnym basie stad ewentualna rozbudowa o subwoofer wchodzi u mnie jeszcze w grę. iW sklepie wszystko było ok ale nie mialem zadnych innych zestawów do porównania stad prośba o waszą opinie dot. tego zestawu.

Zaznaczam ze nie jestem audiofilem.

Dziekuje za wszelką pomoc i wskazówki

Napisano

jako alternatywe mam jeszcze coś takiego:

Klipsch Reference Premiere RP-8000F II

+

Arcam SA30 - Inteligentny wzmacniacz zintegrowany klasy G

Cena jest praktycznie identyczna z zestawem z powyzszej wiadomości (Głośniki Revival Audio Sprint 4 + Wzmacmiacz audio Lyngdorf Tdai-1120)

Bardzo proszę o wasze opinie bo od nich zależy mój zakup. ja niestety na tych sprzętach sie kompletnie nie znam.

DZIEKUJE 🙂

Napisano

Cześć :) Wszystko zależy od Twojego gustu i preferencji co do brzemienia. Jak napiszesz nieco więcej o tym, to będziemy mogli konkretniej doradzić, bo w takim budżecie zestawów jest od groma. 

Zarówno Lyngdorfem, jak i SA30 możesz korygować brzmienie, co na pewno jest dużą zaletą. Revival Audio i Klipsche to całkiem odmienne style brzmieniowe, jedne są dość spokojne i kulturalne, a drugie to mocna V-ka z ostrzejszym podejściem. 

W takim budżecie jest wiele fajnych zestawów i głównie kierowałbym się swoim gustem :) Zachęcam do obejrzenia naszego filmu, gdzie też znajdziesz kilka propozycji z innymi kolumnami.