FFiliPP Napisano 21 czerwca 2024 Napisano 21 czerwca 2024 Witam , Do salonu połączonego z Kuchnią (27m2 część TV + 14m2 otwarta kuchnia) poszukuje zestawu stereo 2.1 z dobry basem do oglądania filmów i słuchania muzyki (głównie TV oraz muzyka EDM, eletro, rock). Budżet: 15-20 tys zł. Rozglądam sie juz drugi miesiąc i tym wiecej czytam tym bardziej głupieje dlatego proszę was tu troszke o wsparcie. Własnie wróciłem z odsłuchu w sklepie Audio gdzie zapronowali mi poniższy zestaw: Głośniki Revival Audio Sprint 4 + Wzmacmiacz audio Lyngdorf Tdai-1120 nie znam producenta ani tych głośników ani wzmacniacza stąd pytanie do was co o takim zestawie myślicie. Zależy mi na mocnym basie stad ewentualna rozbudowa o subwoofer wchodzi u mnie jeszcze w grę. iW sklepie wszystko było ok ale nie mialem zadnych innych zestawów do porównania stad prośba o waszą opinie dot. tego zestawu. Zaznaczam ze nie jestem audiofilem. Dziekuje za wszelką pomoc i wskazówki Odpisz, cytując
FFiliPP Napisano 21 czerwca 2024 Autor Napisano 21 czerwca 2024 jako alternatywe mam jeszcze coś takiego: Klipsch Reference Premiere RP-8000F II + Arcam SA30 - Inteligentny wzmacniacz zintegrowany klasy G Cena jest praktycznie identyczna z zestawem z powyzszej wiadomości (Głośniki Revival Audio Sprint 4 + Wzmacmiacz audio Lyngdorf Tdai-1120) Bardzo proszę o wasze opinie bo od nich zależy mój zakup. ja niestety na tych sprzętach sie kompletnie nie znam. DZIEKUJE 🙂 Odpisz, cytując
Q21 Napisano 22 czerwca 2024 Napisano 22 czerwca 2024 Cześć Wszystko zależy od Twojego gustu i preferencji co do brzemienia. Jak napiszesz nieco więcej o tym, to będziemy mogli konkretniej doradzić, bo w takim budżecie zestawów jest od groma. Zarówno Lyngdorfem, jak i SA30 możesz korygować brzmienie, co na pewno jest dużą zaletą. Revival Audio i Klipsche to całkiem odmienne style brzmieniowe, jedne są dość spokojne i kulturalne, a drugie to mocna V-ka z ostrzejszym podejściem. W takim budżecie jest wiele fajnych zestawów i głównie kierowałbym się swoim gustem Zachęcam do obejrzenia naszego filmu, gdzie też znajdziesz kilka propozycji z innymi kolumnami. Odpisz, cytując
ferszcik Napisano 22 czerwca 2024 Napisano 22 czerwca 2024 Lyngdorf do pomieszczenia nieregularnego i nie przystosowanego do audio - wybór genialny. Revival Audio nie słuchałem ale jeżeli w sklepie był ten zestaw to zapewne byłeś w Ministerstwie Dźwięku? Odpisz, cytując
Recommended Posts