Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano

Witam szanownych użytkowników.

Wszedłem w posiadanie NOWGO  wzmacniacza Luxman LV 113. Jest to sprzęt vitage. Ale mimo , że jest fabrycznie nowy, jest klasa hi-end z 1988 roku. Czy jest mi potrzebne coś lepszego jeśli chodzi o wzmacniacze do sumy 7 tys. ? Gra fenomenalnie. Czy np. NAD c3050 zagrał by lepiej? Porady szukam drodzy audiofile :). Choć myślę , że niczego więcej mi nie trzeba. Będę wdzięczny za poradę.

Dziękuję i pozdrawiam.

Napisano

Cześć 

A gdzie takie rzeczy jeszcze można znaleźć nowy LV-113 ciekaw jestem w jakich warunkach był przechowywany przez tyle lat? 

Możesz przesłać zdjęcia? 

Z jakimi kolumnami gra ten Luxman?

Napisano
37 minut temu, RLC2 napisał:

Cześć 

A gdzie takie rzeczy jeszcze można znaleźć nowy LV-113 ciekaw jestem w jakich warunkach był przechowywany przez tyle lat? 

Możesz przesłać zdjęcia? 

Jak doczekasz się na odpowiedz żartownisia, to daj znać, abyśmy nie przegapili tych interesujących informacji :) 

Napisano
Dnia 24.06.2024 o 06:27, RLC2 napisał:

Cześć 

Możesz przesłać zdjęcia? 

Cześć. Wyrwałem go na ebay-u . Wyprzedaż garażowa . Przyszedł do mnie ze Stanów. Gra z B&W 607 S2 Anniversary Edition i Indiana Line Nota 550X na froncie. Pięknie się zgrywają. Lepiej niż 4 x B&W. Zapakowany był oryginalnie , jeszcze się wygrzewał jak go odpaliłem. Do dziś pachnie po odpaleniu. :) Też nie wierzyłem , że może być nowy, że jest dużo lepszy niż NAD. :) Jak to gra...  Udało się złowić perłę, Ciepły jak lampowy. Ma moc.  Pozdrawiam :)

IMG_20240628_163342.jpg

IMG_20240628_164158.jpg

Napisano
Dnia 24.06.2024 o 07:09, MMarek napisał:

Jak doczekasz się na odpowiedz żartownisia, to daj znać, abyśmy nie przegapili tych interesujących informacji :) 

Żartowniś odpisał, nie przegapcie . Liczyłem na radę jako laik ;) a tu tylko drwiny. Panowie.... Po radę tylko do was. Przepraszam jeśli kogoś uraziłem Pozdrawiam. Szukajcie dobrych wzmaków a znajdziecie :) Polecam strony vintage.

Napisano
1 godzinę temu, Saxofon napisał:

Gra z B&W 607 S2 Anniversary Edition i Indiana Line Nota 550X na froncie. Pięknie się zgrywają. Lepiej niż 4 x B&W.

Czemu słuchasz muzyki na dwóch parach kolumn jednocześnie? 

1 godzinę temu, Saxofon napisał:

Zapakowany był oryginalnie ,

Zdjęcia tego Luxmana wyglądają dobrze. 

53 minuty temu, Saxofon napisał:

Nie wszyscy kłamią.

Nikt nie mówił że kłamiesz bardzo ciężko znaleźć nowy sprzęt fabrycznie zapakowany z roku 1988.

15 minut temu, Saxofon napisał:

Panowie.... Po radę tylko do was.

Chętnie bym posłuchał twojego nowego/starego Luxmana 😉 Wtedy mógłbym coś napisać.