siamer Napisano 23 czerwca Udostępnij Napisano 23 czerwca Witam. Posiadam w tym momencie amplituner Marantz SR6007 i kolumny Dali Zensor 7 z przodu i Zensor 3 z tyłu. Powoli zbliża się czas na wymianę amplitunera na coś nowszego... Głównie oglądam filmy 90%, 7% muzyki, 3% Xbox o ile to coś wniesie 😉 Na chwilę obecną zastanawiam się nad: Yamaha v6a albo Denon x2800h Co zagra lepiej z moimi kolumnami ? A może inne propozycje ? Budżet to max 4 tys Pozdrawiam! Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 24 czerwca Udostępnij Napisano 24 czerwca Jeśli zostawisz Zensory to moim zdaniem Yamaha. Dzwiek będzie bardziej otwarty, dokładny i rozdzielczy. Denon jednak czesciej przy najmniej w ostatnim czasie trafia na jakies promocje niż Yamaha. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
siamer Napisano 24 czerwca Autor Udostępnij Napisano 24 czerwca (edytowany) Mogę zapytać tutaj jeszcze z innej beczki bez tworzenia nowego tematu ? Czy do Dali Zensor 7 i Zensor 3 (tył) mogę dokupić Dali Spector Vocal ? Czy lepszy byłby Zensor Vocal ? Warto zmieniać mojego Marantz na Yamaha ? Czy nie będzie przeskoku jakościowego ? Na innym forum napisali że ten mój Marantz to dosyć dobry sprzęt i ani Denon ani Yamaha z tej półki cenowej nawet nie będą porównywalne jakościowo mimo tak długiej różnicy czasu... ? Co o tym sądzicie ? Edytowano 24 czerwca przez siamer Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 24 czerwca Udostępnij Napisano 24 czerwca Cześć, Marantz to sprzęt z wyższej półki dźwiękowo i jeśli niczego nie brakuje Ci w kwestii obsługi, czy funkcjonalności, to wstrzymałbym się ze zmianą. Zensor Vocal jest sporo lepszy od Spektor Vocal. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
siamer Napisano 24 czerwca Autor Udostępnij Napisano 24 czerwca Tak naprawdę to zmiana chyba dla zmiany bo wszystko jest ok... Raczej z nudów. Myślałem że sprzęt przez tyle lat poszedł ostro do przodu. Dzięki wielkie za info! 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 25 czerwca Udostępnij Napisano 25 czerwca 22 godziny temu, siamer napisał: Mogę zapytać tutaj jeszcze z innej beczki bez tworzenia nowego tematu ? Czy do Dali Zensor 7 i Zensor 3 (tył) mogę dokupić Dali Spector Vocal ? Czy lepszy byłby Zensor Vocal ? Lepszy będzie Zensor Vokal 23 godziny temu, siamer napisał: Warto zmieniać mojego Marantz na Yamaha ? Czy nie będzie przeskoku jakościowego ? Dzwiek bedzie mocno inny. Pytanie do Ciebie czy to będzie Ci odpowiadać czy nie 23 godziny temu, siamer napisał: Na innym forum napisali że ten mój Marantz to dosyć dobry sprzęt i ani Denon ani Yamaha z tej półki cenowej nawet nie będą porównywalne jakościowo mimo tak długiej różnicy czasu... ? Co o tym sądzicie ? Tak, to model nie podstawowy. Wspomniany Denon i Yamaha to teoretycznie modele niżej. Ale jak mowie grajace inaczej. Ja kiedyś miałem na testach Yamahe 1070 i Marantza 8013. Marantz teoretycznie znacznie wyższy model ale dla mnie Yamaha zagrała lepiej. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
siamer Napisano 25 czerwca Autor Udostępnij Napisano 25 czerwca Myślę, że poczekam i jak będę zmieniał to Yamahę na pewno wezmę pod uwagę ale wyższy model może a6a. Na chwilę obecną może TV zmienię 🤪 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 25 czerwca Udostępnij Napisano 25 czerwca A6A znowu może być lekkim overkillem do Zensorów Warto w przyszłości rozważyć też zmianę kolumn. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 26 czerwca Udostępnij Napisano 26 czerwca 23 godziny temu, siamer napisał: Myślę, że poczekam i jak będę zmieniał to Yamahę na pewno wezmę pod uwagę ale wyższy model może a6a. Na chwilę obecną może TV zmienię 🤪 Zgadzam się. Wówczas znowu przy A6A kolumny mozna by wymienić. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts