Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano

Witam.

Posiadam w tym momencie amplituner Marantz SR6007 i kolumny Dali Zensor 7 z przodu i Zensor 3 z tyłu.

Powoli zbliża się czas na wymianę amplitunera na coś nowszego...

Głównie oglądam filmy 90%, 7% muzyki, 3% Xbox o ile to coś wniesie 😉

Na chwilę obecną zastanawiam się nad: 

Yamaha v6a albo Denon x2800h 

Co zagra lepiej z moimi kolumnami ? A może inne propozycje ? 

Budżet to max 4 tys

Pozdrawiam!

Napisano (edytowany)

Mogę zapytać tutaj jeszcze z innej beczki bez tworzenia nowego tematu ? 

Czy do Dali Zensor 7 i Zensor 3 (tył) mogę dokupić Dali Spector Vocal ? Czy lepszy byłby Zensor Vocal ?

Warto zmieniać mojego Marantz na Yamaha ? Czy nie będzie przeskoku jakościowego ?

Na innym forum napisali że ten mój Marantz to dosyć dobry sprzęt i ani Denon ani Yamaha z tej półki cenowej nawet nie będą porównywalne jakościowo mimo tak długiej różnicy czasu... ? Co o tym sądzicie ?

Edytowano przez siamer
Napisano
22 godziny temu, siamer napisał:

Mogę zapytać tutaj jeszcze z innej beczki bez tworzenia nowego tematu ? 

Czy do Dali Zensor 7 i Zensor 3 (tył) mogę dokupić Dali Spector Vocal ? Czy lepszy byłby Zensor Vocal ?

Lepszy będzie Zensor Vokal

23 godziny temu, siamer napisał:

Warto zmieniać mojego Marantz na Yamaha ? Czy nie będzie przeskoku jakościowego ?

Dzwiek bedzie mocno inny. Pytanie do Ciebie czy to będzie Ci odpowiadać czy nie

Na innym forum napisali że ten mój Marantz to dosyć dobry sprzęt i ani Denon ani Yamaha z tej półki cenowej nawet nie będą porównywalne jakościowo mimo tak długiej różnicy czasu... ? Co o tym sądzicie ?

Tak, to model nie podstawowy. Wspomniany Denon i Yamaha to teoretycznie modele niżej. Ale jak mowie grajace inaczej.

Ja kiedyś miałem na testach Yamahe 1070 i Marantza 8013. Marantz teoretycznie znacznie wyższy model ale dla mnie Yamaha zagrała lepiej.

Napisano

Myślę,   że poczekam i jak będę zmieniał to Yamahę na pewno wezmę pod uwagę ale wyższy model może a6a. Na chwilę obecną może TV zmienię 🤪

Zgadzam się. Wówczas znowu przy A6A kolumny mozna by wymienić.

:)