Daniel Ps Napisano 20 stycznia Udostępnij Napisano 20 stycznia Dnia 26.07.2024 o 17:40, maciekczl napisał: jeszcze nie wybrałem bo nie udało mi się przesłuchać zaproponowanych wzmacniaczy. Póki co słuchałem audiolaba 6000a podłączonego do pre-out w onkyo i jest spora poprawa ale dalej mi czegoś brakowało. Chce sprawdzić jeszcze audiolaba 7000a oraz polecanego wyżej Atolla IN ( jak mi budżet po wakacjach pozwoli). Bardzo możliwe, że spróbuje także Arcama AVR i wtedy będę miał porównianie - tańszy amp + wzmacniacz stereo czy amplituner który gra przyjemnie muzykę. I jak się wszystko skończyło bo jestem ciekaw ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 21 stycznia Udostępnij Napisano 21 stycznia Kolega był ostatnio widziany w sierpniu 24 roku. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciekczl Napisano Sobota o 20:33 Udostępnij Napisano Sobota o 20:33 Niestety ale nie dostałem powiadomień o nowych wiadomościach. Obecnie zatrzymałem się na onkyo + audiolab 6000 jako optymalne zestawienia jakość/cena Jest wyraźna poprawa jak na frontach gra audiolab. Kupiłem go używanego na olx i to był strzał w 10tke. Porównywałem ten zestaw z arcamem arv11 (którego kupiłem w dosyć mocno okazyjnej cenie z DE) ale przejdźmy do porównania: Audiolab 6000 - poprawa średnicy a tego mi brakowało w heco - według mnie onkyo lepiej steruje niskimi tonami - słychać u mnie delikatne buczenie jak gra jako końcówka mocy a dźwięk gra bardzo cicho Arcam avr11 - jakość dźwięku w stereo jak na avr robi wrażenie. Dirac? wow u mnie w pomieszczeniu w porównaniu do onkyo robi robotę. Wiem, że kolejny AV będzie musiał mieć diraca... ale żeby nie było tak kolorowo... - arcam bardzo często miał problemy ze zgrywaniem się z urządzeniami po hdmi (konsola, laptop, tv) - czasami nie było dźwięku a czasami obraz był cały zielony.. testowałem to na różnych przewodach hdmi więc to nie była wina przewodów. Znalazłem później na reddit, że to częsta przypadłość arcamów - dla mnie to było nieakceptowalne... - airplay często miał problemy aby się podłączyć do arcama (zarówno z maca jak i iphona) Postanowiłem, że go zwrócę (chociaż szkoda mi trochę było bo wyszedł mnie ~8k pln plus koszt wysyłki). Nie wiem może trafiłem na wadliwy egzemplarz... Jak urządzenie bardziej uniwersalne onkyo mi bardziej pasuje niż arcam - oczywiście porównując tylko jakość dźwięku arcam gra lepiej jednak jak przez niego idzie konsola, dekoder tv i często się zmienia wejścia to w/w problem mnie mega drażnił a żeby dźwięk/obraz wróciły do normalnego musiałem robić restart arcama co trwa to sporo. W przyszłości jak dziecko będzie większe i wymienię kolumny uśmiechnę się ponownie ku arcamowi bo tak jak on gra jak na AV naprawdę zaskakuje - według mnie lepiej niż audiolab w stereo. Co do problemów nie wiem czy on obecnie występuje - może wyszła jakaś aktualizacja która to naprawia ale niesmak trochę pozostał. W tym zestawieniu grał on najfajniej i czuć było, że mógłby lepiej jakby były lepsze kolumny ale jest jak jest. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek72 Napisano Niedziela o 17:57 Udostępnij Napisano Niedziela o 17:57 21 godzin temu, maciekczl napisał: Niestety ale nie dostałem powiadomień o nowych wiadomościach. Obecnie zatrzymałem się na onkyo + audiolab 6000 jako optymalne zestawienia jakość/cena Jest wyraźna poprawa jak na frontach gra audiolab. Kupiłem go używanego na olx i to był strzał w 10tke. Porównywałem ten zestaw z arcamem arv11 (którego kupiłem w dosyć mocno okazyjnej cenie z DE) ale przejdźmy do porównania: Audiolab 6000 - poprawa średnicy a tego mi brakowało w heco - według mnie onkyo lepiej steruje niskimi tonami - słychać u mnie delikatne buczenie jak gra jako końcówka mocy a dźwięk gra bardzo cicho odnośnie ostatniego punktu coś masz prawdopodobnie z pętlą masy - bądź w Onkyo (jaki masz model), bądź w Audiolabie - używany z OLX - czy aby nie z jakąś usterką, ewentualnie inne urządzenie w systemie coś zaburza - to może pochodzić nawet z HDMI 21 godzin temu, maciekczl napisał: W przyszłości jak dziecko będzie większe i wymienię kolumny uśmiechnę się ponownie ku arcamowi bo tak jak on gra jak na AV naprawdę zaskakuje - według mnie lepiej niż audiolab w stereo. Z jakich źródeł korzystałeś w stereo? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano Wtorek o 07:07 Udostępnij Napisano Wtorek o 07:07 Czemu nie reklamowałeś tego AVR skoro imał zielony obraz. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts