Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano
Witam drogich forumowiczów.
Zastanawiałem się nad podstawkowymi, ale zmieniłem zdanie.
Co sądzicie o kolumnach Tonsil Voager 200? Właśnie je kupiłem i zanim ich posłucham chciałbym zasłychnąć opinii ekspertów.
Salon 20m2
Pioneer A-676
Pozdrawiam. Busiek
Napisano
Polecamy je najpierw wygrzać a pozniej zapraszam do krótkiej recenzji o Twoim nowym zakupie
Mam je w domu kiedyś kupione..stoją długi czas nieużywane i czekam na recenzję kogoś innego:)

Skoro Ty je kupiles to chyba my powinniśmy zapytać..no jak tam po zakupie i co o tych kolumnach sądzisz..
Napisano
hehhehe
Witam kolego, zdaję sobie sprawe że to dziwnie wygląda, ale dzisiaj zakupiłem te kolumny, wydały mi sie w atrakcyjnej cenie, a że były zadbane, ładne i oryginalne to sie skusiłem - szybka decyzja. Następnie na którymś forum wyczytałem nie za ciekawe rzeczy o nich, co mnie trochę zmartwiło, więc jestem tutaj i proszę o opinię. Wiem że już "musztarda po obiedzie", ale chciałbym utwierdzić swoje przekonanie dobrym zakupie.
Wiesz te kolumny sa używane, więc nie będę miał problemu z ich wygrzaniem icon_smile.gif
Co do wrażeń akustycznych postaram się coś opowiedzieć po odsłuchu, lecz obawiam się że dużo nie pomogę, mam dosyć krótki staż icon_wink.gif
Pozdrawiam, Busiek.
Napisano
ok wiec skrótowo
- dźwięk potężny..ale lekko zmulony: kwestia wzmacniacza,żródła nagranych płyt itp itd.
- potrzebują dużych pomieszczeń do grania (w małych totalna kicha klapa itp itd)
- w kinie jako potężne fronty są bardzo ok - ekspresja grania , nawet w wersji filmu DVD z dzwiękiem 2.0 potrafią stworzyć iście kinowa atmosfere
(kiedyś ale to było dawno temu - oglądałem jakiś triller - była cisza był wieczor film grozy..jak w jednym momencie pierdykneły drzwi - to myśalełm, że dostałem zawału i padłem w pokoju) - także fronty ok
- w stereo to w zależności od źródła..tak jak pisałem
-grają raczej mocno wiec gatunki elektroniczne, jakieś tam hh i amrykański rap dynamiką powalą, w metalu również
- w delikatnych rytmach jest inaczej lekko przymulony dzwięk przez (łącznie) 4 przetworniki 8 calowe (ale zawsze możesz zmniejszyć na potencjometrze)
- wieczorem o cichym słuchaniu można zapomnieć .. słychać je w całym domu..z racji wielkości...

PS za ile je kupiłeś..pytam z ciekawości.. ?
Napisano
Mogę powiedzieć, to żadna tajemnica. Kolumienki kosztowały mnie 430 zł + koszty wysyłki 70 zł = 500 zł. Używane, bardzo ładne, zadbane. Mi się to wydało warte uwagi więc kupiłem, szczególnie że od zaufanego sprzedawcy. Proszę oto link do aukcji:
http://www.allegro.pl/item610932332_glosni...rdzo_ladne.html
Zdjęcia nie są najlepszej jakości, ale jak mówiłem wystarczyło mi zapewnienie sprzedającego że sprzęt jest godny polecenia, nie pierwszą rzecz od niego kupuję.
Cena uległa negocjacji.
Jak tylko w piątek kurier je przyniesie to odsłucham (z reguły słucham na direct) i napiszę jak mi to się podoba.
Dziękuje, pozdrawiam. Busiek.
Napisano
Jak na polskie warunki, kiedyś Tonsil to była klasa. Ja też mam w jednym systemie głośniki Tonsila, bo uważam, że za to świetny dźwięk w stosunku do wydawanych pieniędzy. W tym przedziale cenowym trudno znaleźć lepsze głośniki. A Voyager tak jak mówili przedmówcy gra potężnym basem, posiadając lekko zamulony dźwięk (tak jakby za mgłą, albo grubą zasłoną). Mimo wszystko, jeżeli nie wymagasz od kolumn szczegółowości i dobrze kontrolowanego basu powinieneś być zadowolony.
Napisano
norbertlimp
jezeli lubisz techno i masz pokoj kolo 20 m .. lub troszke wiecej bedziesz bardzo zadowolony. Jak masz pokoj w bloku i lubisz blues czy klasyke to nawet ich nie rozpakowywuj tylko sprzedaj. Jako fronty idealne. Suba nie trzeba bedzie ;].