Radi73 Napisano 17 kwietnia 2009 Udostępnij Napisano 17 kwietnia 2009 Tu bym się zgodzil z Kolegą: tench88, poza tym lansowaniem JBL-a to też Panie pacio94 nie nie boisz się krytykować:Cyt.:DALI raczej bym ci nie radził, chociaż kolega wyżej użytkując je na codzień za pewne może więcej powiedzieć, może po prostu nie przekonały mnie do siebie, bo miałem z nimi zbyt krótką styczność.Dochodzę czytając Twój post do wniosku, że Dali na pewno nie znasz, ale masz wielką intucję i ich nie polecasz........................... Problem polega jeszcze na jednym, mamy pomóc komuś w temacie: czyli bardziej polecać, niż odradzać! Bo jeśli coś polecimy opierając się na wiedzy i doświadczeniu, to bardziej zbliżymy do celu kupującego. Niż kiedy będziemy powoli eliminować kolejne modele rzekomo złe, to nie skrócimy czasu i drogi poszukiwań............P.S. Szanuje inne w/w marki jak KEF, MONITOR AUDIO, etc. jednak wydaje mi się że najmniej audiofilska w tym gronie niestety jest własnie JBL. To ciągle jest tak zwane ,,kalifornijskie granie" opierające się na potężnym fundamencie basowym, kosztem reszty pasma. Ja ciągle polecam Dali, jeśli nie IKON 7, to może MENTOR 6???????????? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pacio94 Napisano 17 kwietnia 2009 Udostępnij Napisano 17 kwietnia 2009 No cóż mamy swoje gusta i tego nic nie zmieni. Dla mnie dobry jest JBL dla was DALI czy którakolwiek inna firma. Może i modele z niskich serii JBL rzeczywiście są mocno basowe i za pewne przy klasyce nie spisują się najlepiej, ale moim zdaniem do rocka czy metalu są OK, a seria LS konstrukcyjnie już trochę odbiega od tych najtańszych standardów (choćby brak 10" czy 12" przetworników, nie tak jak TL260). Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krakh Napisano 17 kwietnia 2009 Autor Udostępnij Napisano 17 kwietnia 2009 Miałem już kilka modeli Jbla, Najlepiej grał jakiś stary model podstawkowy(nazwy nie pamiętam}, poza tym to tylko grzmiący bas, trochę wyższej średnicy i sopran.Na szczęście miałem okazje posłuchać innych rzeczy i mi przeszło...sorry Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krakh Napisano 17 kwietnia 2009 Autor Udostępnij Napisano 17 kwietnia 2009 Zapomniałem się pochwalić; w przyszłym tygodniu przyjeżdżają do mnie na odsłuch Amstaffy Mini a w sobotę jadę posłuchać Traingli Antali. Ciekawym bardzo... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cichom Napisano 9 września 2009 Udostępnij Napisano 9 września 2009 Cytat Zapomniałem się pochwalić; w przyszłym tygodniu przyjeżdżają do mnie na odsłuch Amstaffy Mini a w sobotę jadę posłuchać Traingli Antali. Ciekawym bardzo... Witam, podziel się jak wrażenia z odsłuchu Amstafów Mini z PM8003 - sam bym chciał taki zestaw kupić. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts