wsiOk Napisano 12 lipca Autor Udostępnij Napisano 12 lipca 47 minut temu, Nowy75 napisał: Przepraszam za obsuwę. Nie cytowałeś ,więc nie otrzymałem powiadomienia . To mój pierwszy zestaw ,a zatem i kolumny ,stąd moja opinia może być subiektywna . Ogólnie po pierwszych problemach z ustawieniem ,gdy bas przykrywał całą resztę sytuacja się unormowała ,teraz mam wszystkie zakresy mniej więcej w równowadze . Po kolei: jestem zadowolony , nawet bardzo ,paczki mają kopa , góra dżwięczy ,a co ważne nie jest męcząca ,żadnych kłujących ostrości nie zanotowałem,o średnicy powiem najmniej ,jest,ani wypchnięta ,ani wycofana,basu z pewnością nie brakuje,ale nie jest idealny . W moim odczuciu brakuje mu nieco zróżnicowania,pewne jego zakresy się rozlewają ,a nie wybrzmiewają w całej krasie . Moja ocena,uczciwe 4 plus,4 za dobre granie,plus ,za dobrą cenę. Pozdrawiam Dzięki za opinię, to już mi wystarcza, od czasu zadania pytania wybrałem coś innego. Jak kupię to się pochwalę 🙂 3 godziny temu, Piotr Sonido napisał: Tylko że Elac nie gra jak chcesz. Usher? Też raczej nie. Albo ja inaczej to rozumiem. Wyraxne cykanie i ciepły dół to nie jest częste połączenie. Tak grają, PMC ale tu model pewnie GOLD albo Twenty 22 nie beda tanie, Dali z wstęgą na górze. Może starsze Ikon 2, albo starsze Monitor Audio GS, GX czy Silver 2 Rozumiem, a jak byś określił charakterystykę dźwiękową Usherów S-520 ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 15 lipca Udostępnij Napisano 15 lipca Dnia 12.07.2024 o 22:10, wsiOk napisał: Rozumiem, a jak byś określił charakterystykę dźwiękową Usherów S-520 ? One są detaliczne, przejrzyste, czyste w graniu ale czy cykają? No moim zdaniem mniej niz Silvery, Focale czy Dali. Ale detalu im nie brakuje. Słuchałeś ich? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wsiOk Napisano 15 lipca Autor Udostępnij Napisano 15 lipca 10 godzin temu, Piotr Sonido napisał: One są detaliczne, przejrzyste, czyste w graniu ale czy cykają? No moim zdaniem mniej niz Silvery, Focale czy Dali. Ale detalu im nie brakuje. Słuchałeś ich? Tak, miałem przyjemność posłuchać w Warszawie na Wilanowie w kameralnym sklepie AV Świat. Tylko sprzedawca i ja, salka przesłuchań, sprawdziliśmy trzy różne kolumny. Jak szły Ushery zamknąłem oczy i w głowie pojawiła się scena z muzykami, coś niesamowitego ! Przy innych kolumnach nie miałem takiej wizji. Pan sprzedawca profesjonalny, zorientowany i empatyczny, cierpliwie odpowiadał na moje pytania. Polecam to miejsce. Poza Usherami przesłuchałbym jeszcze Focale Arie 906, wiem że warto, ale chyba zostanę przy Usherach na to moje 15 m2 sypialni. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaczadupa Napisano 15 lipca Udostępnij Napisano 15 lipca (edytowany) Nic większego jak Neat IOTA czy Dali Menuet. Używki na olx można znaleźć po 2 kzł z ogonkiem. Edytowano 15 lipca przez kaczadupa 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 16 lipca Udostępnij Napisano 16 lipca 12 godzin temu, wsiOk napisał: Tak, miałem przyjemność posłuchać w Warszawie na Wilanowie w kameralnym sklepie AV Świat. Tylko sprzedawca i ja, salka przesłuchań, sprawdziliśmy trzy różne kolumny. Jak szły Ushery zamknąłem oczy i w głowie pojawiła się scena z muzykami, coś niesamowitego ! Przy innych kolumnach nie miałem takiej wizji. Pan sprzedawca profesjonalny, zorientowany i empatyczny, cierpliwie odpowiadał na moje pytania. Polecam to miejsce. Poza Usherami przesłuchałbym jeszcze Focale Arie 906, wiem że warto, ale chyba zostanę przy Usherach na to moje 15 m2 sypialni. No moim zdaniem nie warto Też bym wolał Ushery. 11 godzin temu, kaczadupa napisał: Nic większego jak Neat IOTA Fajne kolumny. Na prawde bardzo dobre brzmienie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wsiOk Napisano 16 lipca Autor Udostępnij Napisano 16 lipca 13 godzin temu, kaczadupa napisał: Nic większego jak Neat IOTA czy Dali Menuet. Używki na olx można znaleźć po 2 kzł z ogonkiem. Nie znam tych kolumienek, ciekawe czy gdzieś w Warszawie można je przesłuchać, chętnie bym to zrobił. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaczadupa Napisano 16 lipca Udostępnij Napisano 16 lipca 1 minutę temu, wsiOk napisał: Nie znam tych kolumienek, ciekawe czy gdzieś w Warszawie można je przesłuchać, chętnie bym to zrobił. Atmosfera Dźwięku Wa-wa. Bardzo mili ludzie tam pracują. Polecam. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wsiOk Napisano 16 lipca Autor Udostępnij Napisano 16 lipca 17 minut temu, kaczadupa napisał: Atmosfera Dźwięku Wa-wa. Bardzo mili ludzie tam pracują. Polecam. Dzięki za namiary, pewnie podjadę tam z moim wzmakiem. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 17 lipca Udostępnij Napisano 17 lipca Także polecam odsłuchać. https://neatacoustics.pl/dealerzy/ Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wsiOk Napisano 19 lipca Autor Udostępnij Napisano 19 lipca Dnia 17.07.2024 o 08:01, Piotr Sonido napisał: Także polecam odsłuchać. https://neatacoustics.pl/dealerzy/ Dzwoniłem do nich, chciałem się umówić ale są teraz na urlopie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stach_s Napisano 21 lipca Udostępnij Napisano 21 lipca Dnia 19.07.2024 o 15:52, wsiOk napisał: Dzwoniłem do nich, chciałem się umówić ale są teraz na urlopie. Poczekaj, sprawdź, warto Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 22 lipca Udostępnij Napisano 22 lipca Dnia 19.07.2024 o 15:52, wsiOk napisał: Dzwoniłem do nich, chciałem się umówić ale są teraz na urlopie. Wszyscy? Tam jest lista dealerów Neat? Faktycznie mają także są na urlopie i cała firma nie pracuje? Może to jest jakieś wyjscie Ale odsłuchać warto. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts