Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano
21 godzin temu, eko napisał:

Przyznam, że mocno rozważam też  Monitor Audio BRONZE 100 6g,  Monitor Audio BRONZE 50 7g, Pylon Pearl Monitor, Polk Reserve R200.

Na Bronze 100 6G ostatni dzwonek. Bo weszła nowa seria. Fajne kolumny. Nowa też jest bardzo udana. Polki R200 także bardzo fajne, spokojniejsze na górze pasma. Bardziej liniowe, mniej ofensywne. Pylony zdecydowanie tu odstają do tyłu. 

20 godzin temu, eko napisał:

Które najlepiej będą odpowiadały charakterystyce ciepłe/lekko ocieplone, muzykalne, z dobrym środkiem, dobre wokale, nie męczą przy dłuższym słuchaniu

Polki

Z ciepłych kolumn do listy możesz dopisać jeszcze KEFa albo ELACi.

Bronze to granie bardziej detaliczne, mocniejsze, aczkolwiek model 50 z nowej linii już gra bardziej liniowo. 100tka jest dużą kolumną podstawkową, tak też gra. 

Napisano
38 minut temu, Piotr Sonido napisał:

Na Bronze 100 6G ostatni dzwonek. Bo weszła nowa seria. Fajne kolumny. Nowa też jest bardzo udana. Polki R200 także bardzo fajne, spokojniejsze na górze pasma. Bardziej liniowe, mniej ofensywne. Pylony zdecydowanie tu odstają do tyłu. 

Polki

Z ciepłych kolumn do listy możesz dopisać jeszcze KEFa albo ELACi.

Bronze to granie bardziej detaliczne, mocniejsze, aczkolwiek model 50 z nowej linii już gra bardziej liniowo. 100tka jest dużą kolumną podstawkową, tak też gra. 

Widzę właśnie że MA Bronze 100 6G to ostatni dzwone ale w recjenzjach na youtube prezentuję ciekawy duży dźwięk jak na podstawki. 

Coraz bardziej zawężam liste do ELAC DBR62 albo D63, Polk Reserve R200 i właśnie MA Bronze 100 6g lub 50 7g.

Które zgrają się najlepiej na start z wiim amp?

Napisano
17 godzin temu, eko napisał:

Omówienia Reserve w materiale nie znalazłem ale wiedzę poszerzyłem o inne modele.

Ah, wybacz. Miało się tam znaleźć, ale ostatecznie zrobiliśmy zmianę :) Dalej mam w głowie pierwotne kolumny ;) 

3 godziny temu, eko napisał:

Które zgrają się najlepiej na start z wiim amp?

Kwestia personalna, ale moim zdaniem MA Bronze 50 7G lub R200. 

Napisano
52 minuty temu, Q21 napisał:

Ah, wybacz. Miało się tam znaleźć, ale ostatecznie zrobiliśmy zmianę :) Dalej mam w głowie pierwotne kolumny ;) 

Podpowiesz dlaczego finalnie w filmie R200 wypadły?

Jak czytam to naprawdę wydają się być interesujące.

54 minuty temu, Q21 napisał:

Kwestia personalna, ale moim zdaniem MA Bronze 50 7G lub R200. 

W takim razie obie opcje do odsłuchani i ewentualnego zakupu.

Macie obie kolumny na stanie u siebie?

Można podjechać i dokonać finalnego wyboru i zakupu?

Napisano
12 minut temu, eko napisał:

R200 wypadły?

Jak czytam to naprawdę wydają się być interesujące.

Tak piszą, odsłuchaj.

Dla mnie to najgorsze kolumny jakie słyszałem. Jedynie widział bym je z tyłu w kinie.

Napisano
5 godzin temu, eko napisał:

Podpowiesz dlaczego finalnie w filmie R200 wypadły?

Postawiliśmy po prostu na nieco droższe opcje ze względu na duże zainteresowanie ostatnio takim budżetem :)