Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano
2 godziny temu, TwardyStolec napisał:

Swoją drogą co myślicie o KefQ950?

Te KEFy to tańsze kolumny, w budżecie do 8 tys już bym ich nie rozważał raczej. Udaj się na odsłuch (zapraszam do nas ;)), sprawdź kilka opcji i wróć ze wnioskami :) Wtedy będzie można doradzać dalej jeśli się czymś nie zachwycisz na dzień dobry. 

Napisano
22 godziny temu, Majtek2013. napisał:

Tak. Jest pomieszczenie jest wysokie (nie pamiętam ile ma wysokości). Czuję się jak w sali koncertowej. 🔊🎼🎶🙂

Byle tego pogłosu nie było a jedynie efekt zadowolenia :)

20 godzin temu, TwardyStolec napisał:

@Piotr Sonido

Chciałbym uzyskać szeroką scene z dobrą separacją instrumentów, najlepiej by bas był głęboki lecz kontrolowany aby zbyt mocno nie dominował nad średnicą i wysokimi tonami. Średnie naturalne i klarowne. Wysokie tony bez szorstkości i ostrości aby były czyste i szczegółowe. Preferuje cieplejsze brzmienie, tylko by kolumny nie były nadto ciepłe bo yamaha już sama w sobie generuje cieplejsze brzmienie.

A o jaką akustykę zadbałeś? Yamaha absolutnie nie gra ciepło.

19 godzin temu, TwardyStolec napisał:

Swoją drogą co myślicie o KefQ950?

Bardzo fajne kolumny. Chodź łagodniejsze, spokojne. Ciepłe.

Napisano
22 godziny temu, Majtek2013. napisał:

Nie ma pogłosu: są tapety, firany, zasłony, dywan, regał z książkami, dwie szafy, fotele, pianino, kanapa, parę doniczek z dużymi roślinami. ✌️

No to ok. Akustyka to wazna rzecz. Chociaż w bazowej formie. Rozumiem że tam mieszkasz.

Napisano
21 minut temu, Piotr Sonido napisał:

Rozumiem że tam mieszkasz.

Ten pokój, który jest na zdjęciu jest częścią mojego mieszkania i służy do słuchania muzyki, picia kawy, przyjmowania gości. Wiem, że wygląda trochę przedpotopowo i będzie remontowany. ⚒️🔧

Napisano
Dnia 19.07.2024 o 07:37, Majtek2013. napisał:

Ten pokój, który jest na zdjęciu jest częścią mojego mieszkania i służy do słuchania muzyki, picia kawy, przyjmowania gości. Wiem, że wygląda trochę przedpotopowo i będzie remontowany. ⚒️🔧

Rozumiem. Fajnie mieć taki pokoik :)