jacek.plock Napisano 29 lipca Udostępnij Napisano 29 lipca Cześć, zastanawiam się czy Monitor Bronze zagrają dobrze z tym niewielkim wzmacniaczem? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomasz S. Napisano 29 lipca Udostępnij Napisano 29 lipca Ja bym Wiim nie zalecał jeżeli masz duże pomieszczenie lub mało wydajne kolumny. Nie wiem , którą generację MA Bronze masz , ale one mają około 90 skuteczności, prawda ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacek.plock Napisano 29 lipca Autor Udostępnij Napisano 29 lipca Jeszcze nie mam, takie kolumny chciałem dopiero zakupić nowe, bo słyszałem jak grają i strasznie mi się podobał dźwięk jaki się z nich wydobywał, ale grały z innym wzmacniaczem (nie pamiętam jakaś Yamaha) a o tym WiiM Amp dużo dobrego słyszałem i cenowo mi bardzo odpowiada i właśnie nie wiem jak te kolumny z tym wzmacniaczem..może ktoś podpinał? salon mam 32m2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Palmos Napisano 29 lipca Udostępnij Napisano 29 lipca Raczej będzie ciężko, żebyś już teraz uzyskał odpowiedź jak gra ten zestaw, ponieważ Wiim Amp dopiero wchodzi na rynek i mało kto go ma (jeśli ktoś w ogóle). Z kolumnami to już łatwiej bo są od paru lat. Możesz np. pojechać ze wzmacniaczem do Rewexu, podpiąć i posłuchać. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomasz S. Napisano 29 lipca Udostępnij Napisano 29 lipca 43 minuty temu, Palmos napisał: Raczej będzie ciężko, żebyś już teraz uzyskał odpowiedź jak gra ten zestaw, ponieważ Wiim Amp dopiero wchodzi na rynek i mało kto go ma (jeśli ktoś w ogóle). Pierwszy Wiim Amp jest akurat na rynku od dawna i chyba trochę osób go już ma Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Palmos Napisano 29 lipca Udostępnij Napisano 29 lipca Fakt. Pomyliłem z Wiim Ultra. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 29 lipca Udostępnij Napisano 29 lipca Jeśli podobały Ci się z Yamahą, to powinno być nieźle Zależnie od modelu, którego słuchałeś może jednak być gorsza dynamika i ogólny "wygar" w brzmieniu. W razie czego zapraszam na odsłuch, mamy i WiiMa, i Bronzy Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 30 lipca Udostępnij Napisano 30 lipca Moim zdaniem nie bardzo. To kolumny które grają dobrze z wydajnymi ,cieplejszymi wzmacniaczami a Wiim taki nie jest. To połączenie da Ci szybkosc, detal, rozdzielczość. Pytanie czy tak lubisz i czy nie będzie tego za dużo. Do 35m salonu Bronze 500 tak ale Wiim moim zdaniem nie. Tu lepiej Magnata MR780 i Wiim mini. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacek.plock Napisano 30 lipca Autor Udostępnij Napisano 30 lipca Poszukuje właśnie takiego co ciepło będzie grać głębokim mięsnym basem ale też z górą w miare szczegółową (różny typ muzyki głównie rock, elektronika, ale i ten współczesny pop również + Netflix) myślałem właśnie o tym Wiim-ie z uwagi na przystępną cenę, ale obawiam się że mogę nie być do końca zadowolony z takiego zestawu...jakie więc propozycję powinienem rozważyć, aby dobrać sprzęt (do ok 3k PLN) który tak rozbrzmi moje Bronzy? najlepiej coś co będzie miało HDMI ARC Z góry dziękuję za podpowiedzi Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomasz S. Napisano 30 lipca Udostępnij Napisano 30 lipca 3 godziny temu, jacek.plock napisał: myślałem właśnie o tym Wiim-ie z uwagi na przystępną cenę, ale obawiam się że mogę nie być do końca zadowolony z takiego zestawu...jakie więc propozycję powinienem rozważyć, aby dobrać sprzęt (do ok 3k PLN) który tak rozbrzmi moje Bronzy? najlepiej coś co będzie miało HDMI ARC Funkcjonalnie dosyć ciężko pobić Wiim w podobnych i wyższych cenach. To gdzie Wiim pokazuje słabości to właśnie bardzo głośne granie / mało wydajen kolumny / duże pomieszczenia. Pomimo nominalnie mniejszej mocy i braku HDMI to myślę,że warto rozważyć Marantz PM700N ( link poniżej ). Aplikacja Heos jest gorsza ale ostatnio doszedł Tidal connect i podobno można zgrać pilot od TV tak aby obsługiwał też Marantza. https://amzn.eu/d/05wJUrJ1 Przekraczając budżet na 3,5 tys mógłbyś spróbować Onkyo 8470 ale to koledzy z @Q21 musieliby się wypowiedzieć. https://www.q21.pl/onkyo-tx-8470-czarny.html?hash=6967be4a6b36b5c524a9260c7607c0ff&utm_source=ceneo&utm_medium=referral&ceneo_cid=4e7b6768-4405-a487-72f8-906d789f5e6f Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 30 lipca Udostępnij Napisano 30 lipca Onkyo moim zdaniem będzie tu bardzo fajną opcją jeśli budżet pozwoli Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacek.plock Napisano 30 lipca Autor Udostępnij Napisano 30 lipca Dzięki za podpowiedzi, a powiedz czy lepszym basem nie zagra ten marantz stereo 70s? widzę że jest u Was w outlecie, a może coś da się jeszcze ponegocjować jak coś to PW https://www.q21.pl/marantz-stereo-70s-srebrno-zloty-outlet.html Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 30 lipca Udostępnij Napisano 30 lipca Zależy od tego, co rozumiesz przez "lepszym" Marantz moim zdaniem będzie nieco miększy i wolniejszy w tym zakresie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JacekWoy Napisano 30 lipca Udostępnij Napisano 30 lipca 8 godzin temu, Piotr Sonido napisał: Tu lepiej Magnata MR780 i Wiim mini. Ta propozycja bardzo mi się podoba! 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacek.plock Napisano 30 lipca Autor Udostępnij Napisano 30 lipca 4 godziny temu, Q21 napisał: Onkyo moim zdaniem będzie tu bardzo fajną opcją jeśli budżet pozwoli A ten Onkyo jest dostępny u Was? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 31 lipca Udostępnij Napisano 31 lipca 20 godzin temu, jacek.plock napisał: Poszukuje właśnie takiego co ciepło będzie grać głębokim mięsnym basem ale też z górą w miare szczegółową (różny typ muzyki głównie rock, elektronika, ale i ten współczesny pop również + Netflix) myślałem właśnie o tym Wiim-ie z uwagi na przystępną cenę, ale obawiam się że mogę nie być do końca zadowolony z takiego zestawu...jakie więc propozycję powinienem rozważyć, aby dobrać sprzęt (do ok 3k PLN) który tak rozbrzmi moje Bronzy? najlepiej coś co będzie miało HDMI ARC Z góry dziękuję za podpowiedzi Nie będzie miało HDMI Magnat MR 780, Xindak 06, Cyrus ONE 15 godzin temu, jacek.plock napisał: Dzięki za podpowiedzi, a powiedz czy lepszym basem nie zagra ten marantz stereo 70s? widzę że jest u Was w outlecie, a może coś da się jeszcze ponegocjować jak coś to PW https://www.q21.pl/marantz-stereo-70s-srebrno-zloty-outlet.html ten nie Zdecydowanie lepiej PM7000N Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 31 lipca Udostępnij Napisano 31 lipca 15 godzin temu, jacek.plock napisał: A ten Onkyo jest dostępny u Was? Tak, ale na ten moment nie wiem dokładnie kiedy. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Palmos Napisano 31 lipca Udostępnij Napisano 31 lipca 21 godzin temu, JacekWoy napisał: Dnia 30.07.2024 o 08:05, Piotr Sonido napisał: Tu lepiej Magnata MR780 i Wiim mini. Ta propozycja bardzo mi się podoba! Nooo. A jeszcze bardziej się spodoba jak się doinwestuje parę stówek w lepsze lampy. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 1 sierpnia Udostępnij Napisano 1 sierpnia 17 godzin temu, Palmos napisał: Nooo. A jeszcze bardziej się spodoba jak się doinwestuje parę stówek w lepsze lampy. No dokładnie. Jest opcja na upgrade w przyszłości. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts