Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano

Jeszcze nie mam, takie kolumny chciałem dopiero zakupić nowe, bo słyszałem jak grają i strasznie mi się podobał dźwięk jaki się z nich wydobywał, ale grały z innym wzmacniaczem (nie pamiętam jakaś Yamaha) a o tym WiiM Amp dużo dobrego słyszałem i cenowo mi bardzo odpowiada i właśnie nie wiem jak te kolumny z tym wzmacniaczem..może ktoś podpinał?

salon mam 32m2 

Napisano

Raczej będzie ciężko, żebyś już teraz uzyskał odpowiedź jak gra ten zestaw, ponieważ Wiim Amp dopiero wchodzi na rynek i mało kto go ma (jeśli ktoś w ogóle). 

Z kolumnami to już łatwiej bo są od paru lat. Możesz np. pojechać ze wzmacniaczem do Rewexu, podpiąć i posłuchać.

Napisano
43 minuty temu, Palmos napisał:

Raczej będzie ciężko, żebyś już teraz uzyskał odpowiedź jak gra ten zestaw, ponieważ Wiim Amp dopiero wchodzi na rynek i mało kto go ma (jeśli ktoś w ogóle). 

Pierwszy Wiim Amp jest akurat na rynku od dawna i chyba trochę osób go już ma :) 

Napisano

Jeśli podobały Ci się z Yamahą, to powinno być nieźle :) Zależnie od modelu, którego słuchałeś może jednak być gorsza dynamika i ogólny "wygar" w brzmieniu. W razie czego zapraszam na odsłuch, mamy i WiiMa, i Bronzy :) 

Napisano

Moim zdaniem nie bardzo.

To kolumny które grają dobrze z wydajnymi ,cieplejszymi wzmacniaczami a Wiim taki nie jest.

To połączenie da Ci szybkosc, detal, rozdzielczość. Pytanie czy tak lubisz i czy nie będzie tego za dużo.

Do 35m salonu Bronze 500 tak ale Wiim moim zdaniem nie.

Tu lepiej Magnata MR780 i Wiim mini.

Napisano

Poszukuje właśnie takiego co ciepło będzie grać głębokim mięsnym basem ale też z górą w miare szczegółową (różny typ muzyki głównie rock, elektronika, ale i ten współczesny pop również + Netflix) myślałem właśnie o tym Wiim-ie z uwagi na przystępną cenę, ale obawiam się że mogę nie być do końca zadowolony z takiego zestawu...jakie więc propozycję powinienem rozważyć, aby dobrać sprzęt (do ok 3k PLN) który tak rozbrzmi moje Bronzy? najlepiej coś co będzie miało HDMI ARC

Z góry dziękuję za podpowiedzi

Napisano
3 godziny temu, jacek.plock napisał:

myślałem właśnie o tym Wiim-ie z uwagi na przystępną cenę, ale obawiam się że mogę nie być do końca zadowolony z takiego zestawu...jakie więc propozycję powinienem rozważyć, aby dobrać sprzęt (do ok 3k PLN) który tak rozbrzmi moje Bronzy? najlepiej coś co będzie miało HDMI ARC

Funkcjonalnie dosyć ciężko pobić Wiim w podobnych i wyższych cenach.  To gdzie Wiim pokazuje słabości to właśnie bardzo głośne granie / mało wydajen kolumny / duże pomieszczenia.

Pomimo nominalnie mniejszej mocy i braku HDMI to myślę,że warto rozważyć Marantz PM700N ( link poniżej ). Aplikacja Heos jest gorsza ale ostatnio doszedł Tidal connect i podobno można zgrać pilot od TV tak aby obsługiwał też Marantza.

https://amzn.eu/d/05wJUrJ1

Przekraczając budżet na 3,5 tys mógłbyś spróbować Onkyo 8470 ale to koledzy z @Q21 musieliby się wypowiedzieć. 

https://www.q21.pl/onkyo-tx-8470-czarny.html?hash=6967be4a6b36b5c524a9260c7607c0ff&utm_source=ceneo&utm_medium=referral&ceneo_cid=4e7b6768-4405-a487-72f8-906d789f5e6f

Napisano
20 godzin temu, jacek.plock napisał:

Poszukuje właśnie takiego co ciepło będzie grać głębokim mięsnym basem ale też z górą w miare szczegółową (różny typ muzyki głównie rock, elektronika, ale i ten współczesny pop również + Netflix) myślałem właśnie o tym Wiim-ie z uwagi na przystępną cenę, ale obawiam się że mogę nie być do końca zadowolony z takiego zestawu...jakie więc propozycję powinienem rozważyć, aby dobrać sprzęt (do ok 3k PLN) który tak rozbrzmi moje Bronzy? najlepiej coś co będzie miało HDMI ARC

Z góry dziękuję za podpowiedzi

Nie będzie miało HDMI

Magnat MR 780, Xindak 06, Cyrus ONE

15 godzin temu, jacek.plock napisał:

Dzięki za podpowiedzi, a powiedz czy lepszym basem nie zagra ten marantz stereo 70s? 
widzę że jest u Was w outlecie, a może coś da się jeszcze ponegocjować :) jak coś to PW  

https://www.q21.pl/marantz-stereo-70s-srebrno-zloty-outlet.html

ten nie

Zdecydowanie lepiej PM7000N

Napisano
21 godzin temu, JacekWoy napisał:
Dnia 30.07.2024 o 08:05, Piotr Sonido napisał:

Tu lepiej Magnata MR780 i Wiim mini.

Ta propozycja bardzo mi się podoba!

Nooo. A jeszcze bardziej się spodoba jak się doinwestuje parę stówek w lepsze lampy.