Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano

Drodzy,

Stan deweloperski więc można wszystko - myślę, jak by tu zawiesić mniejszą ale pełnowymiarową kolumnę podstawkową (np. ELAC Debut B5) jako surround na bocznej ścianie i jednym słupie konstrukcyjnym (w praktyce pewnie montaż naprzeciwko tego na ścianie, po czym oba skierowane w kierunku MLP).

Oczywiście musi być skierowana do słuchacza pod odpowiednim kątem. Są jakieś ładne wysięgniki, wieszaki, jak to w praktyce działa?

Napisano (edytowany)

ten BT77 daje radę - u mnie trzyma głośnik 8,7kg o wymiarach 400 x 200 x 310 (W x S x G), a wspomniany ELAC jest mniejszy i lżejszy

IMG20240805145454.jpg

IMG20240805145517.jpg

Edytowano przez lion
Napisano (edytowany)
1 godzinę temu, maciek72 napisał:

A  , co kolega @Gumowe Ucho ma na frontach ?

Po co , takie olbrzymy na sourand ?

Bo maluszki już mam :)

Obecnie mam podłogówki fronty, a surround CA Minx Min12 maluteńki, a po przesłuchaniu systemu całego na CA SX120 i SX50 stwierdziłem że "duży" surround z tej samej linii jednak fajnie daje radę. Składam przyszły system 5.1.4 rodzicom.

Usłyszawszy purystów KD radzących identyczne kolumny, myślę żeby pójść na kompromis: 4x ELAC (może B6 na fronty) + centralny + jakiś fajny subwoofer. Mój setup sprawia mi pełno radości, ale jakbym robił od nowa to bym zrobił podstawkowe fronty, a to daje okazję do identycznych czterech kanałów :) 

Edytowano przez Gumowe Ucho