maxiu3 Napisano 11 sierpnia Udostępnij Napisano 11 sierpnia szukam magika który się na takim temacie zna, na zdjęciu tabliczka z suba w ampli zwykłe wyście rca - dodam jeszcze że wyjście mam jedno a suby byłyby dwa Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michaudio Napisano 11 sierpnia Udostępnij Napisano 11 sierpnia (edytowany) Kup adapter w postaci wtyku xlr zakończonego gniazdem cinch RCA do tego zapnij normalny kabel cinch i gotowe. Koszt adaptera to ok. 30 złotych Edytowano 11 sierpnia przez michaudio Literówka Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maxiu3 Napisano 11 sierpnia Autor Udostępnij Napisano 11 sierpnia 38 minut temu, michaudio napisał: Kup adapter w postaci wtyku xlr zakończonego gniazdem cinch RCA do tego zapnij normalny kabel cinch i gotowe. Koszt adaptera to ok. 30 złotych to wejście xlr nie różni się od lfe ? pytam bo być może kupię takie subwoofery a nie chcę sobie strzelić w stopę. A Ty sam podłączałeś w taki sposób? I jak to będzie grało? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michaudio Napisano 11 sierpnia Udostępnij Napisano 11 sierpnia Do tego konkretnego suba powinieneś doprowadzić odfiltrowany sygnał samego basu(z wyjścia LFE). Te suby nie mają własnego filtrowania. Więc nie nadają się do współpracy ze zwykłym sprzętem audio. Podłączyć się da, ale pewnie sygnał byłby zbyt cichy żeby to dobrze zagrało. Najprościej zadzwoń do sklepu handlującego tymi subami, tam Ci wszystko wyjaśnią. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maxiu3 Napisano 11 sierpnia Autor Udostępnij Napisano 11 sierpnia (edytowany) dziękuję ... po prostu zrezygnuję z kupna - są amplitunery z takim wyjściem ale mój nie ma a zmieniać nie będę bo to za wysoki model a jeszcze znalazłem takie coś : https://allegro.pl/oferta/konwerter-audio-rca-xlr-z-miernikiem-vu-16061059340 co o tym sądzisz ? Edytowano 11 sierpnia przez maxiu3 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michaudio Napisano 11 sierpnia Udostępnij Napisano 11 sierpnia Poszukaj aktywnego subwoofera z pełną regulacją sygnału. Żeby miał własną regulację głośności, regulację częstotliwości odcięcia, wtedy możesz go podłączyć pod każde wyjście typu pre out, a on pozwoli odfiltrować z pełnego sygnału audio sam bas. Całość zagra dobrze i będzie się ściszać i nagłaśniać zgodnie z ustawieniem gałki głośności. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maxiu3 Napisano 11 sierpnia Autor Udostępnij Napisano 11 sierpnia to wiem ... mam ale wpadłem na dziki pomysł - który jednak jest nie do zrealizowania - suby estradowe w kinie domowym ! Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Talon275 Napisano 11 sierpnia Udostępnij Napisano 11 sierpnia Z tego co wyczytałem, ten sub ma zakres przenoszenia 30-103 Hz, więc jak na kino domowe to szału nie będzie moim zdaniem. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michaudio Napisano 11 sierpnia Udostępnij Napisano 11 sierpnia Estradowe suby w domu to nieporozumienie. Bo ich głównym zadaniem jest granie głośno, na dużych powierzchniach, czy na zewnątrz. Jakość dźwięku jest w nich mniej ważna. Dlatego wstawianie ich do normalnego pokoju typu 20 m2 to kiepski pomysł. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Butler Napisano 11 sierpnia Udostępnij Napisano 11 sierpnia Jak ktoś szuka uderzenia w klatę to czemu nie? Sam przez jakiś czas taki pomysł miałem. SPL może być epickie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts