Ulver #1 Napisano 17 kwietnia 2009 Witam wszystkich,właśnie jestem w trakcie poszukiwań nowego CD-ka (używany). Będzie grał w zestawieniu z Accuphase E-307 i Focal Chorus 807V. Mam kilka propozycji:- Ayon CD-1- Marantz SA-17s1 (jego cena na na rynku to około 4.000,- PLN) lub SA-11s1- Electrocompaniet ECC-1 lub jeszcze lepiej EMC-1 UPNajchętniej nabyłbym CD Accuphase, ale te które są w moim zasięgu cenowym mają już trochę wiosen na karku.Czy macie może jakieś doświadczenia z wymienionymi przeze mnie CD-kami?Pozdrawiam Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Radi73 #2 Napisano 17 kwietnia 2009 Kilka propozycji:http://www.allegro.pl/item609837740_cd_accuphase_dp_65.html - tu niestety 7000zł i 13 godzin do zakończenia aukcjihttp://www.allegro.pl/item613648348_cec_tl_51z_mkii.html - ten chyba w sam raz niestety nie znam ich dźwiękowo, ale to markowe produkty!!! Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
alghar #3 Napisano 17 kwietnia 2009 Na allegro widziałem cd Krell , za przystępną cenę . Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
audionet #4 Napisano 17 kwietnia 2009 Bierz Accuphase jak na razie nikt nie licytuje i może tak zostanie.Z ciekawszych CD można by posłuchać firmy Atoll ma go kolega Belfer z tego forum i bardzo sobie chwali a ponieważ należy do osób bardzo osłuchanych więc uważam że jest to spora rekomendacja modelu. Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
lothian #5 Napisano 18 kwietnia 2009 Nie napisałeś jeszcze jakiej muzyki słuchasz. Ale Accuphase to dobry wybór, Electrocompanient to też zacna firma, ale wszystko trochę drogie, a jak szkoda Ci kasy to polecam również wymienione wcześniej C.E.C. z napędem paskowym, ta firma robi jedne z najlepszych odtwarzaczy CD na rynku. To naprawdę sprzęt wysokiej klasy, brzmi bardzo podobnie do Accuphase a kosztuje 1/4 ceny. Ja bym brał C.E.C., zresztą sam się przymierzam do odtwarzacza tej firmy, tylko niższy (tańszy ) model-CD3300R i szukam jakiegoś używanego. Ale w mojej ocenie dźwięk, jakość wykonania i atrakcyjna cena to główne atuty C.E.C. Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
hybyrd83 #6 Napisano 18 kwietnia 2009 Ten CEC (CEC TL 51Z), nie jest warty tych pieniedzy. Porownywalem go kiedys z modyfikowanym staruszkiem Sony 555 esd i z tego porownania wyszlo tyle, ze w zadnym wypadku bym sie nie zamienil. W tej cenie to chyba najlepiej Krell KAV 280 CD.A tak poza tym, to majac 6kzl zrezygnowalbym w ogole z CD Patrz watek o serwerach muzycznych. Dobry DAC + SB = polaczenie bezkonkurencyjne. Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach