Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano
Witam
Od tygodnia jestem posiadaczem interkonektu QED QUNEX SILVER SPIRAL (1m). Mam swoje pierwsze spostrzeżenia, ale jestem ciekaw Waszych. Kupiłem go troszkę w ciemno i już wiem że nie żałuje, bo narazie doznaje cały czas nowych efektów w dźwieku. Myslę, że jeszcze nie wygrzał się do końca, dlatego nie opisuje go tylko czekam na Was........................
Oczywiście dołącze swoją opinię jak kabelek będzie gotów, he, he icon_smile.gif
Napisano
Może troszkę przesadziłem lecz nie żałuje, bo mam już sporą kolekcje płyt SACD i DVD-AUDIO, a odtwarzam to na PIONEER DV-LX50 podpietym do YAMAHA DSP-A1 icon_smile.gif Jesli o kolumny chodzi to Dali IKON 7 icon_smile.gif Kable głośnikowe LINN K20 icon_smile.gif

Małe pierwsze wrażenia: Są w całym paśmie bardzo ciepłe i nie tracą przy tym analityczności (choć wysokim tonom przydało by się ociupinkę więcej blasku). Doskonała perfekcyjnie przekazana stereofonia, bardzo szczegółowe z mnóstwem powietrza wokół instrumentów. Grają planami scena jest mocno separowana. Kapitalnie rozbudowany bas, ma wiele wcieleń i kolorów, jednak zawsze pod pełną kontrolą. HI-FI i MUZYKA napisało w podsumowaniu: ,,wart każdej złotówki” ja dopisuje: AMEN icon_smile.gif