Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano

witam,

sprzet to Yamaha A-S701 + Dali Oberon 7

słucham Replaio Radio i Tidal

posiadam jako streamer Chromecast Audio podłaczony do DAC SMSL Sanskrit 10TH MK2 (AK4493) i z daca po analogu do wzmaka.

zastanawiam sie czy jest sens zmienic tego chromecasta na WIIM Pro Plus,

na plus na pewno obsługa , EQ , i inne ustawienia w apce Wiim , po prostu wygoda i jeszcze raz wygoda

a czy dźwiękowo cos sie zmieni ? 

- mozna by wymienic chromecasta na Wiim Pro Plus i podpiac do Daca albo zostawic samego Wiim Pro Plus (tam podobno jest AK4493) i usunac z toru DACa

jak to widzicie ? jest jakis sens to zmieniac ?

Napisano
3 godziny temu, helmut.. napisał:

a czy dźwiękowo cos sie zmieni ? 

Jeśli będziesz korzystać z tego SMSLa co masz nic się nie zmieni, bo zmianie ulegnie tylko transport.

3 godziny temu, helmut.. napisał:

- mozna by wymienic chromecasta na Wiim Pro Plus i podpiac do Daca albo zostawic samego Wiim Pro Plus (tam podobno jest AK4493) i usunac z toru DACa

Wymienić możesz - Wiim daje sporo więcej możliwości. To czy przetwornik Ci podpasuje to kwestia przetestowania w swoim systemie. Można mieć też dwa - rraz korzystać z Wiima, innego razu z SMSL'a.

Napisano
19 godzin temu, helmut.. napisał:

no przetwornik jest chyba ten sam AK4493

Sam przetwornik to tam rybka, liczy się implementacja, ale wątpię, że ktoś mógł bezpośrednio porównać WiiMa z Twoim SMSLem. W razie czego zapraszam na odsłuch ;)

Osobiście poszedłbym jednak w WiiMa Pro, by podpiąć go do SMSLa lub nic nie zmieniał i czaił się na jakiś większy upgrade. 

Napisano (edytowany)
3 godziny temu, Piotr Sonido napisał:

Tylko funkcjonalnosć

Nie jesteś zadowolony z Chromecast audio?

Coś Ci nie pasuje?

Bo tak to zmiana dla samej zmiany.

no własnie tak myslę ,ze chyba tylko zyskam na funkcjonalnosci i obsłudze , ktora tez jest wazna

Chromecast audio ? Jestem zadowlony , gra to bardzo dobrze w moim systemie ale wiadomo zawsze człowiek mysli ,ze mozna cos ciut lepiej (pomijam zmiane wzmaka czy kolumn)

zmiana dla samej zmiany to bez sensu , masz racje

no chyba ,że Wiim Ultra cos sporo zmieni ?

18 minut temu, Q21 napisał:

Sam przetwornik to tam rybka, liczy się implementacja, ale wątpię, że ktoś mógł bezpośrednio porównać WiiMa z Twoim SMSLem. W razie czego zapraszam na odsłuch ;)

Osobiście poszedłbym jednak w WiiMa Pro, by podpiąć go do SMSLa lub nic nie zmieniał i czaił się na jakiś większy upgrade. 

no tak , jest 300 zł tanszy ale dalej zyskam tylko na funkcjonalnosci , bo zrodłem bedzie Sanskrit ,czyli to co mam teraz, dzwiękowo bedzie identycznie

Edytowano przez helmut..
Napisano
19 godzin temu, helmut.. napisał:

no własnie tak myslę ,ze chyba tylko zyskam na funkcjonalnosci i obsłudze , ktora tez jest wazna

Chromecast audio ? Jestem zadowlony , gra to bardzo dobrze w moim systemie ale wiadomo zawsze człowiek mysli ,ze mozna cos ciut lepiej (pomijam zmiane wzmaka czy kolumn)

zmiana dla samej zmiany to bez sensu , masz racje

no chyba ,że Wiim Ultra cos sporo zmieni ?

no tak , jest 300 zł tanszy ale dalej zyskam tylko na funkcjonalnosci , bo zrodłem bedzie Sanskrit ,czyli to co mam teraz, dzwiękowo bedzie identycznie

Wypozycz sobie wersję Ultra. Sprawdź ją dokładnie. I wtedy podejmij decyzję. Po odsłuchu sprzętu w swoim systemie.