GryQ Napisano 22 sierpnia Udostępnij Napisano 22 sierpnia Dzień dobry wszystkim, jestem zmuszony wymienić ampituner jwt. na nowy sprzęt. Stary ampli Onkyo przestał działać. Wyłącza się zaraz po włączeniu. Przerobiłem wszystkie wskazówki dostępne w instrukcji oraz w necie - nic nie pomaga. Sprzęt był podłączony do głośników Klipsch: F1 x2, C1x2, B2 i KSW10. Czy moglibyście zaproponować jakąś aktualną alternatywę, która dobrze będzie współpracować z ww. głośnikami (specyfikacja kolumn przednich wg producenta to moc ciągła 100W, impedancja 8ohm)? Póki co nie chciałbym ich wymieniać... Do ampli obecnie podłączony będzie jedynie TV LG B1. Co do specyfiki "słuchacza" to 75% filmy z serwisów streamingowych, 20% muzyka, 5% radio (do tej pory wyłącznie FM). Budżet: 1,5-2,5kPLN. Pzdr. GryQ Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 22 sierpnia Udostępnij Napisano 22 sierpnia Cześć Jak do tej pory podobało Ci się brzmienie obecnego Onkyo? Przejście na nowszy model zapewni podobny styl brzmieniowy, w założonym budżecie znajdziesz m.in Onkyo TX-NR5100, ciemniej grającego Denona AVR-X1800H W razie czego zapraszam do kontaktu. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GryQ Napisano 22 sierpnia Autor Udostępnij Napisano 22 sierpnia 1 minutę temu, Q21 napisał: Cześć Jak do tej pory podobało Ci się brzmienie obecnego Onkyo? Przejście na nowszy model zapewni podobny styl brzmieniowy, w założonym budżecie znajdziesz m.in Onkyo TX-NR5100, ciemniej grającego Denona AVR-X1800H W razie czego zapraszam do kontaktu. Cześć, dziękuję serdecznie za odpowiedź. Co do walorów brzmienia zestawu, to nie miałem żadnych uwag. Ale raczej nie należę do audiofili: 16 lat temu kupując poprzedni zestaw opierałem się wyłącznie na poradach sprzedawcy (bodajże Kiki lub Blackninja z innego forum). Co do konkretnego wyboru, to chyba bym spróbował modelu z innej firmy niż Onkyo... Pzdr. GryQ Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 22 sierpnia Udostępnij Napisano 22 sierpnia W takim razie opcją jest jeszcze Yamaha RX-V6A, ale to brzmienie jaśniejsze od Onkyo. Moim zdaniem przeciętna para do Klipscha, bo góra może dawać o sobie znać, ale są fani takiego połączenia. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 23 sierpnia Udostępnij Napisano 23 sierpnia W tym budżecie masz Denona X2800 model bliźniaczy S970 i Yamahe V6A Wszystkie będa grały lepiej niż Twoj obecny amplituner. Bo to wyższe modele. Yamaha bedzie blizsza temu co masz teraz. Denon bedzie nieco łagodniejszy. cieplejszy w dole pasma. Kupuj na Amazon bo obecnie amplitunery tam są dużo tańsze niż u nas w kraju. Śledź wątek o ofertach % 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts