Dawid Zoracki Napisano 28 sierpnia Udostępnij Napisano 28 sierpnia Witam cała grupę pytanie mam czy warto mi dokupić przedwzmacniacz gramofonowy mój sprzęt audio to Marantz pm 8005 do tego mam Rega Planar 3 50th Anniversary Edition i problem mam taki że mam mało basu na system Source Direct Muszę go wyłączać i dodawać basu pokrętłami w gramofonie budżetowym audio technica za 1000 zł mam lepszy bas i gra głośniej oczywiście szczegółowość regi jest na innym poziomie i myśle o kupnie przedwzmacniacza co mi polecacie koledzy z góry dzięki za info Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Palmos Napisano 28 sierpnia Udostępnij Napisano 28 sierpnia Przede wszystkim witamy. I taka rada - staraj się używać kropek - będzie się łatwiej czytało. Napisz jak masz to podłączone do wzmacniacza (bo zdaje się że ma przedwzmacniacz w sobie. Oba gramofony masz tak samo podłączone? Bo jeśli tak i oba graja tak znacznie różnie to problem może być z gramofonem. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 28 sierpnia Udostępnij Napisano 28 sierpnia Cześć Na pewno warto spróbować z innym pre. Rega Fono MM MK5 świetnie zgrywa się ze wkładkami tego samego producenta. Granie ciepłe, gęste, nasycone. Szukając grania mniej ocieplonego, a bardzo dynamicznego i żywego sprawdziłbym z kolei iFi Zen Phono 3 W razie czego zapraszam do kontaktu i na odsłuch, znajdziesz u nas sporo opcji Jeśli problemem nie będzie jednak to, to sprawdziłbym, czy jest odpowiednio ustawiony docisk w Planarze Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dawid Zoracki Napisano 28 sierpnia Autor Udostępnij Napisano 28 sierpnia 11 godzin temu, Palmos napisał: Przede wszystkim witamy. I taka rada - staraj się używać kropek - będzie się łatwiej czytało. Napisz jak masz to podłączone do wzmacniacza (bo zdaje się że ma przedwzmacniacz w sobie. Oba gramofony masz tak samo podłączone? Bo jeśli tak i oba graja tak znacznie różnie to problem może być z gramofonem. To nowy gramofon mam podłączone pod wejście phono 😉 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Palmos Napisano 28 sierpnia Udostępnij Napisano 28 sierpnia 9 minut temu, Dawid Zoracki napisał: To nowy gramofon mam podłączone pod wejście phono a ten Audiotechniki tak samo? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dawid Zoracki Napisano 28 sierpnia Autor Udostępnij Napisano 28 sierpnia 15 minut temu, Palmos napisał: a ten Audiotechniki tak samo? Tak mam jedno wejście i raz wypinam kabelki a raz wpinam No mocno się rozczarowałem gramofonem 1 minutę temu, Dawid Zoracki napisał: Tak mam jedno wejście i raz wypinam kabelki a raz wpinam No mocno się rozczarowałem gramofonem Dlatego chce się dowiedzieć czy kupienie przedwzmacniacza pomoże rozłożyć skrzydła mojemu gramofonowi być może ten w marantz pm 8005 jest zbyt słaby do Regi Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Palmos Napisano 28 sierpnia Udostępnij Napisano 28 sierpnia 17 minut temu, Dawid Zoracki napisał: może ten w marantz pm 8005 jest zbyt słaby do Regi No ale tak toby oba gramofony grały podobnie kiepsko a u Ciebie brzmienie znaczenie się różni. Proponuję sprawdzić igłę oraz jej ustawienie. 19 minut temu, Dawid Zoracki napisał: jest zbyt słaby do Regi To tak nie działa A jeszcze jedno? Jakie tam masz wkładki? W jednym i w drugim? MM, MC? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dawid Zoracki Napisano 28 sierpnia Autor Udostępnij Napisano 28 sierpnia (edytowany) Wkładki MM w audio technica shibata a rega planar 3 Rega Exact Edytowano 28 sierpnia przez RoRo Odpowiadając na post bezpośrednio po nim nie ma sensu cytować go w całości... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 28 sierpnia Udostępnij Napisano 28 sierpnia Ponawiam kwestię docisku, bo to tu może być główny problem na ten moment EDIT: Zauważyłem w drugim temacie odpowiedź. Sprawdziłbym w takim razie całokształtowo ustawienie, a w razie czego, jeśli sprzęt był kupiony u nas, to zapraszam do kontaktu z Michałem ze wsparcia posprzedażowego. https://www.q21.pl/webpage/wsparcie-techniczne-11.html Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts