Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano

Witam cała grupę pytanie mam czy warto mi dokupić przedwzmacniacz gramofonowy mój sprzęt audio to Marantz pm 8005 do tego mam Rega Planar 3 50th Anniversary Edition i problem mam taki że mam mało basu na  system Source Direct Muszę go wyłączać i dodawać basu pokrętłami w gramofonie  budżetowym audio technica za 1000 zł mam lepszy bas i gra głośniej oczywiście szczegółowość regi jest na innym poziomie i myśle o kupnie przedwzmacniacza co mi polecacie koledzy z góry dzięki za info 

Napisano

Przede wszystkim witamy.

I taka rada - staraj się używać kropek - będzie się łatwiej czytało.

Napisz jak masz to podłączone do wzmacniacza (bo zdaje się że ma przedwzmacniacz w sobie. Oba gramofony masz tak samo podłączone? Bo jeśli tak i oba graja tak znacznie różnie to problem może być z gramofonem. 

Napisano

Cześć  Na pewno warto spróbować z innym pre. Rega Fono MM MK5 świetnie zgrywa się ze wkładkami tego samego producenta. Granie ciepłe, gęste, nasycone. Szukając grania mniej ocieplonego, a bardzo dynamicznego i żywego sprawdziłbym z kolei iFi Zen Phono 3  W razie czego zapraszam do kontaktu i na odsłuch, znajdziesz u nas sporo opcji :) 

Jeśli problemem nie będzie jednak to, to sprawdziłbym, czy jest odpowiednio ustawiony docisk w Planarze ;) 

Napisano
11 godzin temu, Palmos napisał:

Przede wszystkim witamy.

I taka rada - staraj się używać kropek - będzie się łatwiej czytało.

Napisz jak masz to podłączone do wzmacniacza (bo zdaje się że ma przedwzmacniacz w sobie. Oba gramofony masz tak samo podłączone? Bo jeśli tak i oba graja tak znacznie różnie to problem może być z gramofonem. 

To nowy gramofon mam podłączone pod wejście phono 😉 

Napisano
15 minut temu, Palmos napisał:

a ten Audiotechniki tak samo?

Tak mam jedno wejście i raz wypinam kabelki a raz wpinam No mocno się rozczarowałem gramofonem 

1 minutę temu, Dawid Zoracki napisał:

Tak mam jedno wejście i raz wypinam kabelki a raz wpinam No mocno się rozczarowałem gramofonem 

Dlatego chce się dowiedzieć czy kupienie przedwzmacniacza pomoże rozłożyć skrzydła mojemu gramofonowi być może ten w marantz pm 8005 jest zbyt słaby do Regi  

Napisano
17 minut temu, Dawid Zoracki napisał:

może ten w marantz pm 8005 jest zbyt słaby do Regi  

No ale tak toby oba gramofony grały podobnie kiepsko a u Ciebie brzmienie znaczenie się różni. Proponuję sprawdzić igłę oraz jej ustawienie.

19 minut temu, Dawid Zoracki napisał:

jest zbyt słaby do Regi

To tak nie działa 

A jeszcze jedno?

Jakie tam masz wkładki? W jednym i w drugim? MM, MC?