Chmarski Napisano 11 października Udostępnij Napisano 11 października 36 minut temu, Pablo78 napisał: Odkręciłem zatyczkę (to chyba zatyczka) na gnieździe w kolumnie i mimo tego, że jest teraz większe wejście nie ma opcji, żeby wpakować tam tego banana. Zatyczka jest wciśnięta w otwór, w który ma wejść ten wtyk. Nie przypominam sobie by kiedykolwiek była jaka wykręcana. Zapewne odkręciłeś zacisk gniazda wykorzystywany gdy podłączasz goły drut albo widełki. Sprawdź czy cienki śrubokręt jesteś w stanie wcisnąć tam gdzie chcesz wepchnąć banana. Jeśli nie, to zaślepka dalej siedzi. Jeśli dasz radę, to może trzeba te banany kombinerkami "pochudzić" - ze zdjeć z Amazona wynika, ze powinno się to dać zrobić. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
no_i_fajnie Napisano 11 października Udostępnij Napisano 11 października (edytowany) 6 minut temu, Chmarski napisał: Zatyczka jest wciśnięta w otwór, w który ma wejść ten wtyk. Nie przypominam sobie by kiedykolwiek była jaka wykręcana. Mam podobne zdanie, cos jest niehalo Te zaslepki masz wyciagniete? Edytowano 11 października przez no_i_fajnie 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gargan Napisano 11 października Udostępnij Napisano 11 października 9 minut temu, Pablo78 napisał: Jutro jadę do sklepu kupić normalne kabelki. A nie możesz po prostu zdjąć wtyczek i założyć jakieś zwykłe Vitalco? Tylko weź te co są mocowane na dwie śrubki. Nie trzeba lutować 😉 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
terracan1929 Napisano 11 października Udostępnij Napisano 11 października Miałem kiedyś ten kabel..... Siedział w Yamaszce 602. i Zensorach 7. 1 godzinę temu, Pablo78 napisał: Czy ja coś robię źle czy po prostu te banany są za duże i muszę kupić inne kable? Eeeech... Także, wyciągnij czymś ostrawym np. nożykiem te kolorowe zaślepki z terminali głośnikowych i wciśnij banany do gniazda. Wejdą. Słowo. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
no_i_fajnie Napisano 11 października Udostępnij Napisano 11 października 6 minut temu, terracan1929 napisał: Wejdą. Słowo. O ile jeszcze ich nie odcial, za radami innych 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pablo78 Napisano 11 października Autor Udostępnij Napisano 11 października Szanowin Państwo, to raz jeszcze ja, Jarząbek. Chciałem tylko dać znać, ze jestem skończonym durniem 🤦♂️ Przepraszam za zawracanie gitary, lecę testować zestaw 😁 1 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
no_i_fajnie Napisano 11 października Udostępnij Napisano 11 października Uff! Nie jestes pierwszym, ktory tego sam nie ogarnal, luz (chociaz jest to w instrukcji, polecam zawsze na poczatek czytac) :). Na nieszczescie, pojawiaja sie tez rady takie jak wyzej, od doswiadczonych userow - mozna pomyslec. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gargan Napisano 11 października Udostępnij Napisano 11 października Serio? Ktoś jeszcze wpychał wtyki w zaślepki gniazd? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
no_i_fajnie Napisano 11 października Udostępnij Napisano 11 października (edytowany) 12 minut temu, Gargan napisał: Serio? Ktoś jeszcze wpychał wtyki w zaślepki gniazd? Nie on jeden. 1 godzinę temu, Gargan napisał: Nie wchodzi to nie wchodzi. Trzeba wymienić wtyki. Serio, to byla Twoja rada? Juz lepsza bylaby sprzedaj kabel za +/- 200pln. PS Sorry, jak ktos czytal wczesniej, edytowalem, bo sam sie zakrecilem Edytowano 11 października przez no_i_fajnie Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gargan Napisano 11 października Udostępnij Napisano 11 października Widziałeś wtyczki, których zdjęcie wrzuciłem? Te cholery są nieco większe od 4 mm. Jedynym wyjściem była zmiana lub zdjęcie wtyków. Do niczego nie pasują. Myślałem, że to taka sama sytuacja. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pablo78 Napisano 11 października Autor Udostępnij Napisano 11 października W instrukcji nie ma pół słowa o wyciąganiu zaślepek. Poza tym ja się po prostu bałem, że jak będę pchał na siłę, to coś uszkodzę... Ot problemy świeżaka. No nic, wszystko działa, leci update softu, po pierwszym odsłuchu już wiem, że Ci co mi mówili, że będzie za jasno w tym zestawie, mieli rację, ale korekta basu robi robotę. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gargan Napisano 11 października Udostępnij Napisano 11 października Spoko. Następnym razem kup kable z widełkami 😉 Czy jest zbyt jasno to będziesz wiedział po 100 godzinach grania. Na razie sprzęt trzeba wygrzać 🙂 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
no_i_fajnie Napisano 11 października Udostępnij Napisano 11 października 2 minuty temu, Gargan napisał: Widziałeś wtyczki, których zdjęcie wrzuciłem? Te cholery są nieco większe od 4 mm. Jedynym wyjściem była zmiana lub zdjęcie wtyków. Do niczego nie pasują. Myślałem, że to taka sama sytuacja. Aha. Nie wchodzily ani do kolumn, ani do wzmaka, do niczego? Uniwersalne banany? Nie wierze, ale co ja tam wiem. Ty jakos pechowo, co ktorys post trafiasz na cos felernego, jasny gwint. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gargan Napisano 11 października Udostępnij Napisano 11 października 2 minuty temu, no_i_fajnie napisał: Ty jakos pechowo, co ktorys post trafiasz na cos felernego, jasny gwint. Ta qrwa zaklinowała mi się w gnieździe kolumny i trzeba było wyjmować na siłę obcęgami. Są bardzo sztywne i nie sprężynują. Kiedy chcesz je ścisnąć to albo pęka plater albo się bezpowrotnie wyginają. Pies je drapał 🙂 Tanie Vitalco bez problemu pasują do wszystkiego i są sprężyste. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dedal Napisano 11 października Udostępnij Napisano 11 października 2 godziny temu, Dedal napisał: Zatyczki wyciągnięte z gniazd ? @no_i_fajnie po co się mądrzysz 🤔 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gargan Napisano 11 października Udostępnij Napisano 11 października @Pablo78 querido colega... Basu to akurat powinieneś mieć aż nadto 🙂 Te kolumny grają dużym V Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
no_i_fajnie Napisano 11 października Udostępnij Napisano 11 października 9 minut temu, Pablo78 napisał: W instrukcji nie ma pół słowa o wyciąganiu zaślepek. Dobra, masz mnie. Jest rysunek, gdzie ma wchodzic wtyk, moze byc mylacy 2 minuty temu, Dedal napisał: po co się mądrzysz 🤔 Doradziles demontowanie kabla? Tak. Nazwales kabel shitem? Tak. Nie wpadles na to, ze cos jest nie tak? Tak. Koncze z Toba dyskusje, bo juz to przerabialem, a niestety dla Ciebie taki juz jestem, ze jak pisze normalnie, to myslisz, ze sie madrze Pozdro. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dedal Napisano 11 października Udostępnij Napisano 11 października Zapytałem czy wyciągnął zaślepki, nie dowidzisz ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
no_i_fajnie Napisano 11 października Udostępnij Napisano 11 października 2 minuty temu, Dedal napisał: Zapytałem czy wyciągnął zaślepki, nie dowidzisz ? Widzialem, potem widzialem, co odpisal, a potem znowu niestety widzialem, co Ty odpisales. Jesli jestes z tym ok, to ok. Gratuluje Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dedal Napisano 11 października Udostępnij Napisano 11 października (edytowany) Ale z premedytacją pominąłeś ten wpis . Jak by zrobił to o co zapytałem, sprawa by była rozwiązana. No cóż, a później płaczesz że to ja atakuje do administracji 😊 Ps. Kiedys trafiły mi się 2wieksze na 8 bananów , jeden złamał.sie i sprzedawca wymienił na 2 nowe . No ale.ty wiesz najlepiej 🙅♂️ Edytowano 11 października przez Dedal 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
no_i_fajnie Napisano 11 października Udostępnij Napisano 11 października (edytowany) 7 minut temu, Dedal napisał: Ale z premedytacją pominąłeś ten wpis . No cóż, a później płaczesz że to ja atakuje do administracji 😊 Nie pominalem, ale dobrze wiedziales, ze pisze MIĘDZY INNYMI o Tobie, sam sie uruchomiles, bo jednak gdzies tam masz swiadomosc, ze nie ogarnales tematu. No i nie ja plakalem 7 minut temu, Dedal napisał: Kiedys trafiły mi się 2wieksze na 8 bananów , jeden złamał.sie i sprzedawca wymienił na 2 nowe . No ale.ty wiesz najlepiej 🙅♂️ Pewnie w Biedronce. Ostatnie moje zdanie, ktorym sie z Toba wymieniam - zaluje, ze nie olewam Cie, jak planowalem, poprawie sie, bo ciezki jestes. Milego! Edytowano 11 października przez no_i_fajnie Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dedal Napisano 11 października Udostępnij Napisano 11 października (edytowany) No właśnie, nie po drodze nam. Więc pod płaszczykiem mądrali nie wtrącaj głupich tekstów. Nie ogarnąłem 🤔 ehh , a jednak zaślepki 🤧 Edytowano 11 października przez Dedal 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 12 października Udostępnij Napisano 12 października Tak teraz faktycznie po akcji Focala na wyprzedaz ew różnych francuskich sklepach trafiają modele Triangle. I też -50% naszej ceny. 13 godzin temu, no_i_fajnie napisał: Uff! Nie jestes pierwszym, ktory tego sam nie ogarnal, luz (chociaz jest to w instrukcji, polecam zawsze na poczatek czytac) :). Na nieszczescie, pojawiaja sie tez rady takie jak wyzej, od doswiadczonych userow - mozna pomyslec. Właśnie! O tych zasklepkach jest informacja na początku Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts